Telefon dolandırıcıları çöpçüyü kasa yapmış! Hesabından servet çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: milliyet
Telefon dolandırıcıları çöpçüyü kasa yapmış! Hesabından servet çıktı

YAŞAM Haberleri  / milliyet

'El Nino' operasyonuyla yakalanan telefon dolandırıcılarının parayı bir çöpçünün adına açtıkları hesapta tuttukları belirlendi. Çöpçünün hesabından 1 buçuk milyon lira çıktı.

'El Nino' operasyonuyla yakalanan telefon dolandırıcılarının parayı Afyonkarahisar'da bir çöpçünün adına açtıkları hesapta tuttukları ortaya çıktı. İstanbul'da binlerce banka müşterisi bilgileri dışında hesaplarının boşaltıldığını söyleyerek şikâyette bulundu. Bunun üzerine İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü çalışma başlattı. Tespitlere göre H.K. ve D.E., 2012'de öldürülerek bir kuyuya atılan TIR şoförü Mustafa Aksoy'un adına Afyonkarahisar'da ofis kiraladı.

0850'Lİ HAT ALDILAR

Ofiste çağrı merkezi kurulurken, bu isim adına İstanbul'daki bir telekomünikasyon şirketinden 0850'yle başlayan hatlar alındı. Çağrı merkezinden banka müşterileri aranarak sigorta ve kredi dosya masraflarının banka hesaplarına iade edileceği söylendi.

2 AYDA 300 BİN ARAMA

Bu sayede güven telkin ederek müşterilerin kart ve şifre bilgileri alındı. Alınan bilgilerle yurtdışı sanal poslardan harcama işlemleri yapıldı. Ayrıca boşaltılan hesaplardan yönlendirilen hesaplara aktarılan paralar ATM'lerden çekildi. 2 ay süren çalışmada, 300 bin kişinin arandığı, binlerce kişinin banka bilgilerinin alınarak yaklaşık 5 milyon liralık vurgun yapıldığı belirlendi.

OPERASYON 'EL NİNO'

Yapılan tespitlerin ardından İstanbul Siber Şube'de kurulan özel ekip Afyonkarahisar'daki çağrı merkezi ile diğer adreslerle İstanbul'daki evlere çarşamba günü eşzamanlı 'El Nino' adı verilen operasyon düzenlendi. 15 kişi gözaltına alındı.

ÇÖPÇÜDE 1.5 MİLYON

Operasyonun hedefindeki en ilginç kişi ise Afyonkarahisar Belediyesi'nde çöpçü olarak çalışan M.A. oldu. Polis, yaptığı araştırmada çete üyelerinin vurgun paralarını M.A. adına açılan hesaba aktardıklarını belirledi. Çetenin M.A.'ya aylık 1200 lira komisyon vererek hesabı açtırdıkları belirlendi. Sokakta kamyonetle çöp toplarken yakalanan M.A., polisin adına açılan hesapta 1.5 milyon lira olduğunu söylemesi üzerine büyük bir şaşkınlık yaşadı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: milliyet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...