Flamingolara 'devlet' koruması

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Flamingolara 'devlet' koruması

YAŞAM Haberleri  / AA

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan flamingolar için bu yıl Tuz Gölü ve çevresinde özel koruma programı başlatmaya karar verdi.

Bu canlıların dünyadaki en önemli üreme ve beslenme alanlarından Tuz Gölü'nde gözlem kuleleri kurmayı planlayan bakanlık, flamingoların nüfusunun araştırılması, yuvalama alanlarının korunması ve vatandaşların bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalar yapacak.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın onayıyla, Özel Çevre Koruma Bölgeleri'nde (ÖÇKB) yürütülecek koruma ve izleme programlarına, Tuz Gölü ve çevresindeki flamingolar da dahil edildi.

Tuz Gölü'nde flamingolar için başlatılan koruma programı, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünün ÖÇKB'lerde nesli tehdit ve tehlike altında bulunan tür ile habitatların korunmasına yönelik projeleri çerçevesinde hayata geçirilecek. 

Sevgi Çiçeği" de korunacak 

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünün bu yıl koruma ve izleme çalışmalarını yürüteceği bir diğer canlı türü ise "Sevgi Çiçeği" olacak.

Dünyada sadece Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yetişen, Dünya Doğayı Koruma Birliğince nesli "çok tehlikede" kategorisinde değerlendirilen Sevgi Çiçeği'nin popülasyonun araştırılması, tehdit ve koruma tedbirlerinin belirlenmesi için çalışma yürütülecek.

Caretta caretta, Akdeniz foku ve kum köpekbalığı da korumada

Bakanlığın ÖÇKB'lerde son yıllarda koruma ve izleme çalışmalarını yürüttüğü canlılar arasında, caretta caretta, Nil kaplumbağası, Akdeniz foku, kum köpekbalığı ile kuş türlerinden saz horozu, pasbaş patka, bitki türlerinden ise Datça hurması, sığla ağacı, kum zambağı gibi örnekler de yer alıyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...