Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Çanakkale'deki karargah binaları 101 yıl sonra gün yüzüne çıktı

Çanakkale'deki karargah binaları 101 yıl sonra gün yüzüne çıktı
Fotoğraf Başlığı Çanakkale'deki karargah binalari 101 yil sonra gün yüzüne çikti

Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası'ndaki Kireçtepe Jandarma Şehitliği yanında, Mustafa Kemal komutasındaki 5. Tümen'e ait karargah binaları ile bir çeşmenin kalıntıları, 101 yıl sonra gün yüzüne çıktı.

Kaydet
a- | +A

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Mehmet Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgenin kültürel, doğal, milli ve manevi değerlerinin tanıtılması amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

"Bakanımızın talimatıyla, Gelibolu Yarımadası'ndaki tüm şehitlikleri, kültür varlıklarını, milli ve manevi değerleri tespit ederek, envanterini çıkarıyoruz." diyen Gürkan, bu kapsamda başkanlıkları bünyesindeki uzmanların, Kireçtepe Jandarma Şehitliği bölgesinde, Şevki Paşa'nın haritasından da yararlanarak, Mustafa Kemal'in yaveri Arif Bey'in yaptığı çeşmelerden birinin yerini belirlediğini ifade etti.

Çeşmenin kalıntılarına, bölgedeki bitki örtüsü temizliği çalışmaları sırasında ulaşıldığını anlatan Gürkan, "Bu çalışmalar esnasında aynı zamanda Çanakkale Savaşları sırasında kullanılan bir karargah binasının ilk kez kalıntıları da ortaya çıkarıldı." diye konuştu.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.