Paylaşımları pişman ediyor

Düzenleyen:
Paylaşımları pişman ediyor

YAŞAM Haberleri

Ergenlik döneminde düşüncesizce yapılan paylaşımlar uzun vadede hayatlarını etkiliyor, okul ya da iş hayatından dışlanmalarına, ruhi problemler yaşamalarına yol açıyor.

Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi Danışman Hekimi Psikiyatrist Prof. Dr. Ayhan Kalyoncu, “Ergenler genellikle düşüncesizce ve dürtüsel davrandıklarından yaptıklarının uzun vadeli sonuçlarını düşünmez. Oysa düşüncesizce yazılmış bir sosyal medya paylaşımı birçok problem yaşamalarına sebep olabilir” uyarısında bulundu. Kalyoncu, küçük yaştan itibaren tabletlerle tanışan çocukların henüz ilkokulu bitirmeden kendi sosyal medya sayfalarını açtığını, arkadaşlık sitelerine girdiğini ve en önemlisi ileti paylaşımı yaptığını dile getirerek, şöyle konuştu: “İnternet dipsiz bir kuyu gibidir. Sizin yıllar önce paylaştığınız bir fotoğraf ya da ileti bir anda karşınıza çıkabiliyor. Kızgın oldukları bir anda Facebook’a yazdıkları ‘Ahmet’ten nefret ediyorum, bulursam onu öldüreceğim’ gibi bir cümle kişinin okuldan uzaklaştırılmasına sebep olabilir. Sosyal medya paylaşımları kişinin kendisinin yanı sıra başkalarına da zarar verebilir. Sadece şaka yapmak için profile yazılan bir yazı kişiyi incitebilir, küçük düşürebilir, sosyal hayattan koparabilir.” İSTANBUL AA

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...