Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Uşak'taki orman yangınında 1 kişi hayatını kaybetti

Düzenleyen:
Uşak'taki orman yangınında 1 kişi hayatını kaybetti

YAŞAM Haberleri

Uşak'ta ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ettiği sırada dumandan etkilenen bir kişi, kaldırıldığı hastanede yaşamını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, merkeze bağlı Ciğerdede ve Sorkun köyleri arasındaki ormanlık bölgede, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan alevlere ilk olarak, Uşak Orman İşletme Şefliği ekipleri, köylülerin de yardımıyla müdahale etti. Söndürme çalışmalarına destek olmak için Sorkun köyünden bölgeye giden İsmail Özel (60) dumandan etkilenerek, fenalık geçirdi. Ambulansla Uşak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Özel, yaşamını kaybetti.

Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.
Bu arada olay yerinde incelemelerde bulunan Uşak Valisi Ahmet Okur, söndürme çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Okur, "Yangında ne yazık ki bir vatandaşımız yaşamını kaybetti. Ekipler çalışmalarını sürdürüyor, ilk etapta 5 hektarlık orman arazisinin hasar gördüğünü tahmin ediyoruz. Ekiplerimiz söndürme çalışmalarına devam ediyor. Yangının çıkış nedenini henüz bilmiyoruz, ancak büyük ihtimalle insan kaynaklıdır. Daha dikkatli olmak gerekli. İnşallah kısa süre içinde yangın kontrol altına alınır." dedi.

İzmir, Denizli, Uşak'tan 20 yer ekibi ile bir uçak, 2 helikopter, 9 arazöz, 10 itfaiye aracı, 3 tanker çalışmalara katılıyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...