HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Beni Affet Anne' isimli tiyatro oyununun galası yapıldı

Düzenleyen: /
'Beni Affet Anne' isimli tiyatro oyununun galası yapıldı
Beni Affet Anne, Tiyatro, Haber

YAŞAM Haberleri

Uyuşturucu madde bağımlılığını konu alan "Beni Affet Anne" adlı tiyatro oyunu, Esenler’de yapılan gala ile tiyatroseverlerle buluştu. 15 Temmuz hain darbe girişiminden kesitlerin de sahnelendiği oyun izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Oyunu izleyen 15 Temmuz Gazisi Can Cumhurcu, “15 Temmuz sahnesini izlerken ben ağlamaya başladım” dedi.

Uyuşturucu madde bağımlılığını konu alan, Onur Yenidünya’nın yazıp yönettiği, Yaşar Alptekin, Eyüp Fındık, Ahmet Dursun ve Ömer Bulut gibi isimlerin rol aldığı “Beni Affet Anne" isimli tiyatro oyununun galası Esenler’de bulunan Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Çocuk yaşta trafik kazasında annesini kaybetmiş bir gencin uyuşturucu madde kullanmaya başlaması ve sonrasında babası ve çevresiyle olan ilişkilerinin konu alındığı oyun vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Aile içi sorunların derinlemesine ele alındığı tiyatro oyununda 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinden bir kesitte sahnelenerek izleyicilere birlik ve beraberlik mesajı verildi.

“Herkesin gelip kendince bir şeyler bulacağı bir oyun”
Oyunun gençler açısından önemli olduğunu belirten tiyatro oyununda rol alan Oyuncu Yaşar Alptekin, “Bu oyun uyuşturucu kullanan gençlerin sorunları ve ailelerin neler yapması gerektiğini anlatan ve Temmuz’u anlatan bir oyun. Herkesin gelip kendince bir şeyler bulacağı bir oyun. Biz bu oyunda çok şey anlatmaya çalıştık. İnşallah Rabbim bizim yolumuzu açık eder. İnşallah Rabbim sayılarımızı çoğaltır. Artık Türkiye yeni bir Türkiye. Yeni adımlar yani umutlar için de yeni yetişen nesle örnek olma açısından böyle bir oyun hazırladık. Artık eskisi gibi çocuklarımız okumuyor, biliyorsunuz. Artık çocuklarımız seyrediyor. Biz de bu çocuklarımıza kendimizi nasıl seyrettiririz dahilinde böyle bir oyunu hayata geçirdik” diye konuştu.

“15 Temmuz sahnesini izlerken ben ağlamaya başladım”
Çengelköy Mahalle Muhtarı Can Cumhurcu, oyundan çok etkilendiğini belirterek, “15 Temmuz sahnesini izlerken ben ağlamaya başladım. Eşim hatta bana mendil verdi. Çünkü Ben Çengelköy Muhtarı olarak şöyle söylüyorum; çünkü biz o gece en çok acı yaşayan bir mahalleyiz ve çok sıkıntılı anlarımız oldu. Ben kendim o gece ilk yaralanan, vurulan insanım. Benim mahallemde 17 tane şehidim var. Birebir kendi yeğenlerimi kaybettim ben. Şehit oldular. Onların yoklukları bizim kalbimizi ağlatıyor, gözümüzden de yaş geliyor ama şu var; 15 Temmuz’u inşallah dediğim gibi inşallah unutmayalım, unutturmayalım. Bu, bu ülke için hakikaten bir kurtuluş savaşıydı” dedi.
Ailelerin çocuklarıyla birlikte izleyebilecekleri oyun, galadan sonra Türkiye'nin pek çok ilinde de sahnelenecek.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...