Baharın renkleri giysilerde

Düzenleyen:
Baharın renkleri giysilerde

YAŞAM Haberleri

Bu bahar ve yaz gardırobunda bütün çiçeklerin renkleri kullanılıyor. Mavi ve klasik olarak kullanılırken, püsküller her yerde bizimle olacak...

CANAN ERASLAN

Kazma kürek yaktırsa da, baharın müjdecisi olan mart ayına sayılı günler kaldı. Bütün doğayı yeşillendiren bahar ayları için modacılar ise hazırlıklarını çoktan tamamladı. Vitrinler stokları eritmek için yüzde 80’i bulan indirimleri yansıtsa da mağazaların belirli bölümlerinde yeni sezon kıyafetler boy göstermeye başladı. Bahar koleksiyonlarında öne çıkan şey ise canlı renkler, büyük çiçekler, doğada açan çiçeklerin tüm renkleri... Elbise ve gömleklerde alıştığımız büyük çiçekler, şimdi pantolonlar, çantalar ve ayakkabılarda da öne çıkmaya başladı. 
Online satış markalarından Trendyol, ilkbahar-yaz koleksiyonunda, günlük hayatın rahatlığını, iş hayatındaki şık görünüm ve özel günler için ayrı ayrı koleksiyon hazırlamış. Kadın koleksiyonunda fırfır ve volanlar çok sık kullanılırken, çapraz bağlar, nakışlarla zenginleştirilmiş gömlekler dikkat çekiyor. Trendyol, sezonun renklerini asit sarı, nar çiçeği, neon turuncu, şeker pembesi ve tonları olarak sıralıyor. Markanın koleksiyonunda kısa elbiseler olduğu gibi, uzun elbiseler, tulumlar ve çeşitli tarzlarda oluşturulmuş kombinler bulunuyor. Markanın ayakkabı modellerinde ise püsküller, zımba ve bantlar sıklıkla kullanılıyor.
Uluslararası markalardan United Colors of Benetton, 2017 İlkbahar koleksiyonunda ‘karıştır, eşleştir, kendi tarzını giy’ sloganını benimsiyor. Markanın temsilcileri, mimari etki, asimetrik, renkli yumuşak ve sakin parçalarla bahara ‘sakinlik’ etkisi verme hedefinde olduklarını belirtiyor.

Temalı Çantalar

Ofis ya da günlük giyimi için çeşitli çanta modelleri kullanılıyor. Uzun askılı omuz çantaları, sırt çantaları, kısa el çantaları farklı zevklere hitap ederken, püsküllü, zımbalı, kürklü, ışıltılı payet işlemeli modellerle çantalara da hareket katılıyor. 

Transparan ayakkabı

Ayakkabı modellerinde dekolteli ve transparan modeller, özel gün ve geceler için tasarlanmış. İnci Deri’nin bu modelleri Gamze Saraçoğlu liderliğinde hazırlanmış.

Mavinin her tonu ile beyaz

Açık mavi ve beyaz her dönemin yaz renklerinden. Faik Sönmez adlı marka da deniz, güneş ve tropik esintileri modellerinde kullanıyor. İlkbahar-yaz vitrinini 3 temayla düzenleyen marka, mavinin her tonu ile zamansız renkler olan siyah ve beyazı yoğun olarak kullanırken, tropik esintiyi de eksik etmiyor. Mavi-beyaz çizgiler, sezonun favorisi olurken, gömlek ve tuniklerde küçük sırt dekolteleri, kollarda volümler kullanılıyor. Renklerdeki çeşitlilik ise her parçada kullanılıyor. Modacılar çiçeklerden de sık sık yararlanmış. Çuha çiçeği sarısı ve güneş tonları hemen hemen bütün markaların gözdesi. 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...