HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Çocuğunuza sevmeyi öğretin

Düzenleyen: /
Çocuğunuza sevmeyi  öğretin
Sevgi, Haber

YAŞAM Haberleri

Sevgiyi daha anne karnında öğrenmeye başlıyoruz.

CANAN ERASLAN

Doğduktan sonra annemizin bakışları ve ninnileriyle büyütüyoruz. Bütün psikologlar, sevginin en önemli güç olduğunu ifade ederken, ERA Kolejleri PDR biriminden Psikolog İlayda İrem Sanağ “Sevgi Egzersizi yapın, sevginizi büyütün” diyor. “Çocuk oyuncaklarını, arkadaşlarını, oyuncaklarını, doğayı sever. Sevmeyi öğrenmişse, sevebileceği şeyleri yapmaya yönelir, hayal gücünü kullanır, beyni gelişir. Severek yaptığı işte ise başarma şansı çok yüksektir” diyen Sanağ, anne ve babalara şu tavsiyelerde bulunuyor:
¥ Zorluklar karşısında yıkılmak yerine, her seferinde ayağa kalkacak gücü bulsun istiyorsanız, onu sonsuz sevgiyle büyütün. 
¥ Sevgi egzersizleri yapın. Neler hayal ettiklerini sorun onlara. Nerede olmak istediklerini anlattırın, hikâye tamamlama oyunları oynayın ki, onlar istediklerini söyleyebilsin.
¥ Sevginin aşırı korumacılık ve her dediğini yapmak olduğunu zannetmeyin. Kendi sınırlarını çizmesine imkân verin ama sınırları olduğunu da öğrensin.
¥ Ona hediyeler almak, maddi şeylerle sevindirmek yerine sık sık sarılın. Sarılmak, bedendeki pozitif enerjinin artmasına, bağlılığın güçlenmesine sebep oluyor.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...