15 Temmuz 6 eylül sokaklarında

Düzenleyen:
15 Temmuz 6 eylül sokaklarında

YAŞAM Haberleri

15 Temmuz kahramanlarının resimleri Altıeylül Belediyesi tarafından şehrin en işlek noktalarına yerleştiriliyor.

Balıkesir Altıeylül Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde bulunan trafoları          renklendiriyor. 15 Temmuz günü yaşanan hain darbe kalkışmasında hafızalardan silinmeyen o anlar artık trafolarda yaşayacak. 
Altıeylül Belediyesi ilçedeki elektrik trafolarını boyatıyor. İlçe merkezinde bulunan 42 adet trafonun 19’u 15 Temmuz kalkışmasını hafızalarda tutmak için o geceyi canlandıran görseller ile boyanırken geri kalan kısmına da sanatsal görseller uygulanacak. 15 Temmuz Demokrasi şehidimiz Ömer Halisdemir ve Turgut Solak’ın portreleri başta olmak üzere o gece yaşanan direniş görselleri Grafitinin genç sanatçısı Mertcan Çalışır’ın fırçasıyla Altıeylül sokaklarındaki trafolara boyanacak. Çalışmaların 3 ay içerisinde bitmesi bekleniyor. 
Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu "Trafolara çizilen 15 Temmuz temalı resimlerle vatandaşların hafızasında 15 Temmuz'u diri tutmak istiyoruz. 15 Temmuz, ülkemizin Kurtuluş Savaşı'ndan sonra karşılaştığı en büyük tehlikeydi. Kara bir geceydi ve sıradan bir darbe girişimi değildi. Türkiye, çok darbeler gördü ama hiçbiri 15 Temmuz'a benzemiyordu" dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...