Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ayvalık'ta 15 hektar alan kül oldu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Ayvalık'ta 15 hektar alan kül oldu

YAŞAM Haberleri  / İHA

Balıkesir Ayvalık'ta bulunan Cennet Koyu'nda çıkan orman yangının 15 hektarlık alana zarar verdiği açıklandı.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Şeytan Sofrası eteklerindeki Tımarhane Adası sırtlarında bulunan Cennet Koyu’nda çıkan orman yangının ardından İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, yangının 15 hektarlık alana zarar verdiğini açıkladı. 
Kaymakam Nazlı yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Ayvalık’ın adeta ciğerleri olan Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nda çıkan ve nedeni henüz belirlenemeyen yangından dolayı duyduğu derin üzüntüyü ifade etti. 
Yangının çıktığı bölgeyi, yöre halkının ‘Cennet Koyu’ olarak isimlendirdiğini ifade eden Kaymakam Nazlı, “Ekiplerimiz bugün hazırlayıp bana verdikleri raporda; 15 hektarlık bir alanın yangından zarar gördüğünü belirlediler. Ancak bu 15 hektarlık alanın içerisinde iki mera ve zeytinlik arazilerde var” diye konuştu. 
Kaymakam Nazlı; yangın mevsimi olarak bilinen yaz döneminde vatandaşların ormanlık alanlarda daha dikkatli olmalarını da isteyerek, “Yanan her ağaç, geleceğimize bırakacağımız kara miras olacaktır” dedi. 
Öte yandan; 7 bin 950 Ha alan ile Türkiye’nin en büyük Tabiat Parkı olma özelliğine sahip Ayvalık Adaları Tabiat Parkı sınırları içerisinde çıkan ve 15 hektarlık alanda etkili olan yangının ardından yüzlerce genç çam ağacının küle döndüğü ve ormanda yaşayan binlerce yabani hayvan ile kuşların da telef olduğu gözleniyor. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...