Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TÜBİTAK'tan şehit öğretmenin hatırasına kütüphane

Düzenleyen:
TÜBİTAK'tan şehit öğretmenin hatırasına kütüphane

YAŞAM Haberleri

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Şanlıurfa’da vazife yapan ve memleketi Gümüşhane’ye gittiği sırada terör örgütü PKK tarafından kaçırılarak katledilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz için kütüphane kurdu.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin “Necmettin Yılmaz’ın hazinesi ve mirası öğrencileriydi. Biz de TÜBİTAK olarak, Necmettin öğretmenimizin aziz hatırasını yâd etmek amacıyla, hem vazife yaptığı Çiftçibaşı köyünde hem de doğup büyüdüğü Demirkapı köyünde iki kütüphane oluşturduk. İnşallah bu kütüphanelerden istifade eden çocuklarımız, Necmettin öğretmenimizin hayalini kurduğu gençler olarak yetişecekler” değerlendirmesinde bulundu. Ergin, şehit öğretmenin ailesine de mektup göndererek hayırlı bir evlat yetiştirdikleri için TÜBİTAK adına teşekkür etti. Kütüphanelere TÜBİTAK Popüler Bilim Kitaplarının 7-14 yaş arası yaş gruplarından çocuk kitapları, başvuru kitapları, içlerinde oyun setleri, maket kartonları ve zekâ oyunları bulunan dergilerle Bilim Teknik dergisi setlerinden oluşan yayınlar gönderildi. ANKARA AA

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...