Adermatoglyphia (Adermatoglifiya) nedir? | Milyoner Adermatoglyphia sorusu cevabı

Düzenleyen:
Adermatoglyphia (Adermatoglifiya) nedir? | Milyoner Adermatoglyphia sorusu cevabı

YAŞAM Haberleri

Adermatoglifiya, çok nadir görülen genetik bir hastalıktır ve bu hastalığa sahip kişilerin parmak izi bulunmaz. Dolayısıyla parmak uçları tamamen pürüzsüzdür. Milyoner'de çıkan "Adermatoglifiya" genetik farkılığıyla dünyaya gelen kişilerin özelliği nedir?' sorusunun ardından vatandaşlar bu soruyu sormaya başladı. İşte detaylar...

Adermatoglyphia (Adermatoglifiya) nedir? | Milyoner Adermatoglyphia sorusu cevabı ile ilgili detaylar haberimizde. Adermatoglifiya, çok nadir görülen genetik bir hastalıktır ve bu hastalığa sahip kişilerin parmak izi bulunmaz. Dolayısıyla parmak uçları tamamen pürüzsüzdür. Milyoner'de çıkan "Adermatoglifiya" genetik farkılığıyla dünyaya gelen kişilerin özelliği nedir?' sorusunun ardından vatandaşlar bu soruyu sormaya başladı. İşte detaylar...

Adermatoglyphia (Adermatoglifiya) nedir? | Milyoner Adermatoglyphia sorusu cevabı

1930lu yıllarda ünlü çete üyesi John Dillinger, işlediği suçlarla bağlantısını koparmak için parmak uçlarını asit ile yakmasıyla biliniyordu. Oldukça acılı bu süreç onun için kanundan kaçmanın bir yöntemiydi.

Geçtiğimiz yıllarda bilim adamları neden bazı insanların parmak izi olmadığını ortaya çıkardı. Adermatoglifiya olarak bilinen bu rahatsızlık hem çok nadir görülüyor hem de genetik.

Dünya üzerinde sadece 4 ailede bulunan bu hastalık bir tür gen mutasyonundan kaynaklanıyor.

Hastalık ilk olarak İsviçreli bir kadının ABD sınırından geçmesi esnasında fark edildi. Vatandaş olmayan kişilerden parmak izi talep eden yetkililer kadının parmak izi olmadığını görünce şaşkınlığa uğradı. Kadının ailesinden 9 kişide daha parmak izi olmadığı anlaşıldı.
 
Bu genetik hastalığa sahip kişilerde ter bezlerinin de az sayıda olduğu biliniyor.

Bu hastalığa sahip kişilerin suç işlemesi durumunda herhangi bir iz bırakmayacak olmaları elbette toplumu tehdit ediyor. Ancak çok nadir rastlanması bir nebze de olsa bu tehdit oranını azaltıyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...