Saklı cennet Prokosko

Saklı cennet Prokosko

YAŞAM Haberleri

Muhteşem doğası, eşsiz man- zarası, etrafındaki ahşap evleriyle ziyaretçilerine köy hayatı tecrübesi yaşatan Prokosko Gölü, Bosna Hersek’te en temiz havanın solunabildiği iki yerden biri.

Bosna Hersek’in Fojnica şehri yakınlarında bulunan Prokosko Gölü, muhteşem doğası, eşsiz manzarası, etrafındaki ahşap evleriyle ziyaretçilerine köy hayatı tecrübesi yaşatıyor. Vranica dağının tepesindeki bir buzul gölü olan Prokosko, Saraybosna, Mostar, Travnik gibi şehirlerin yanında ülkenin “saklı cenneti” olarak gösteriliyor. Gürültüden uzak, büyük çoğunluğunda elektriğin olmadığı, doğa ile baş başa tatil imkanı sunan Prokosko, son dönemde Bosna Hersek’i ziyaret eden yabancıların gözde adresleri arasına adını yazdırdı. 16 kilometre uzunluğundaki toprak yoldan Prokosko’ya ulaşan ziyaretçiler, köy sakinlerinin yaptığı geleneksel Boşnak mutfağının farklı lezzetlerini de test etme imkânı da buluyor.  Göl kenarındaki ahşap evlerin birinde yaşayan 53 yaşındaki Fatima Burekovic, turistleri aileden biri gibi gördüklerini söyledi.

Tam bir hava kaplıcası
300’e yakın evin bulunduğu köyde turizm sezonu mayıs ayında başlıyor, eylül ayına kadar sürüyor. Prokosko’ya Arap ülkelerinin yanı sıra Türkiye, İtalya ve Avusturya’dan da çok turist geldiğini söyleyen İbrahim Softic, “İnsanlar buraya en çok temiz hava için geliyor. Burası ülkemizde en temiz havanın solunabildiği iki yerden biri. Prokosko benim için tam bir hava kaplıcası. Boşnakların misafirperverliği ise onları çok etkiliyor” diye konuştu. Softic, eşi Şevala ile misafirlerine geleneksel Boşnak kahvesi sunmayı da ihmal etmiyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...