Uzaklarda arama!

Uzaklarda  arama!

YAŞAM Haberleri

İstanbul ve Ankara arasında Batı Karadeniz kıyısındaki mavi bayraklı plajları kullanan tatilciler, günlük 75 ila 350 lira aralığında değişen fiyatlarda konaklayabiliyor.

Yeşille mavinin buluştuğu tabiatı ve eşsiz güzellikleriyle turistlerin ilgisini çeken Batı Karadeniz kıyısındaki sahil şehirleri tatilcileri ağırlıyor. Türkiye’nin iki büyük şehri İstanbul ve Ankara arasında kalan Batı Karadeniz sahil şeridi, tatillerde yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.
KARASU: Denizi, yeşili ve tarihi değerleriyle dikkati çeken Sakarya’nın Karadeniz’e açılan kapısı Karasu, yaklaşık 7 kilometrelik mavi bayraklı plaj uzunluğuyla misafirlerine ilçenin farklı noktalarından denize girme fırsatı veriyor. Özellikle bayram ve yaz tatillerinde iç turizme yönelik tercih edilen Karasu’da, yaklaşık bin yatak kapasitesine sahip otel ve pansiyonlarda konaklama fiyatları 75 ila 350 lira arasında değişiyor.
KANDIRA: Kocaeli’nin Karadeniz kıyısındaki ilçesi Kandıra’da, ilginç jeolojik yapısıyla bölgenin ziyaretçi sayısını artıran Pembe Kayalar, misafirlerine unutulmaz bir manzara sergiliyor. Karadeniz’de 52 kilometrelik sahil şeridine sahip Kandıra’da, toplam 40 otel, motel ve pansiyonda 3 bin yatak kapasitesi mevcut. Bu sene bir milyon ziyaretçinin beklendiği bölgede, 5 kişilik bir aile 120 ila 200 lira arasında konaklayabiliyor.
AMASRA: 1,5 kilometre uzunluğundaki plajı, tabii güzellikleri, müzesinde sergilenen binlerce yıllık tarihi mirası yansıtan özelikleriyle “Karadeniz’in Antalya’sı’’ olarak nitelendiriliyor. 6 bin 500 nüfuslu ilçede, günübirlik ziyaretçi sayısı 60 bini aşıyor.

38 km’lik sahiliyle benzersiz
“Batı Karadeniz’in İncisi” diye tabir edilen Düzce’nin Akçakoca ilçesinde mavi bayraklı plajlara sahip yaklaşık 38 kilometrelik sahil kesimi de çevre illerde yaşayanların ilgi odağı oluyor. Yapılan yatırımların ardından turist sayısında artışın yaşandığı ilçe, özellikle yaz aylarında nüfusunun 5 katı turisti barındırıyor. İlçede toplamda yaklaşık bin yatak kapasitesine sahip otel ve pansiyonlarda konaklama fiyatları 100 ile 300 lira arasında değişiyor.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...