Hacı adaylarına özel menü

Hacı adaylarına özel menü

YAŞAM Haberleri

Mekke ve Medine’de Diyanet’in mutfağından çıkan yemekler hacı adaylarını sağlıklı ve zinde tutuyor.

Ali Çelik MEKKE

Suudi Abdüljadayel Catering tesislerinde, her gün yaklaşık 45 bin kişiye yemek çıkıyor. Tesislerde 700 çalışanı ile sıcak yemek ve günde 17 bin ekmek üreten Ayniyat ve Servis Başkanlığı, Türkiye standartlarında hazırladığı yemekleri 47 otele dağıtıyor. Türk diyetisyenlerin yaş ortalaması 60 olan hacı adaylarının bünyesine uygun menüyü belirlediklerini kaydeden Başkan Yaşar Çapçı “Malzemelerin büyük kısmı Türkiye’den geliyor. Bu yıl sabah kahvaltısı ile birlikte öğle kumanyasını da hazırlayıp vatandaşlarımızın kaldığı otellere gönderiyoruz. Maksadımız hacı adaylarımızın kutsal topraklarda gıdalarını tam alarak ibadetlerini eksiksiz yerine getirmelerini sağlamaktır” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...