Ağlayın su yükselsin*

A -
A +

....
Ölçülemeyen, bir kalıba oturtulamayan işlerde nasıl karar vereceğiz? Fert olarak vicdanımız hangi tarafa kayacak? Filistin davasının sembol ismi Yaser Arafat.. Sempati mi duymak lazım, nötr mü kalmak lazım, amaaan boşver o adamı gibi bir şey mi demek lazım.(dı).. Hadi o zaman dünyadan haberiniz yoktu. Şimdi o dava işlerine bakanlara bakışınız ne? Bakın Ramazan ayı geldi. Takvim hiç şaşmaz. Yine Gazze'den öbür tarafa kör topal iki füze gider, İsrail misilleme yapar, ölenler olur.. Çığlıklar olur.. Ey insanlık neredesin olur.. Yardımlar konuşulur.. Bu işlemin adı ne olur? Ne yaparak mazlumun yanında olunur? İnsan bir tek soru sormaz mı? Niye bu işi hep Ramazan ayında yapıyorsunuz?

Suudi koalisyonu Yemen'deki Husileri bombaladı.. İnsan olarak kalbiniz hangi taraftaydı.
NATO Kaddafi'yi bombaladı. Hangi taraftaydınız? Sonra iki hükümet kuruldu, birinden yana olurken gerekçe neydi? Öbürü vaziyete hakim olunca mazeret ne? Zalim ve mazlum kriteri bu işin neresinde? Niye mazlum sadece Mısır'da? Suriye var, Libya var, Tunus var, Musul var.. Neden Musul'daki mazlumlar ne olacak demiyoruz?
Bahar geldi, veya gelmedi.. Tunus'taki adam paçayı zor kurtarıp tüydü.. İyi mi oldu, keşke olmasa mıydı?
İran'la Irak 8-10 sene savaştı.. Kalbinizin tık tıkları hangi taraf için atıyordu?
Sizin ölçünüz ne?
Suriye'nin kuzeyinde Barzani gibi özerk bölge oluşturan Salih Müslim bizim düşmanımız mı, müttefikimiz mi?
Kobani işgali gündeme geldiğinde onlar da bizim için terör örgütüdür, dedik. Bu asla müttefik olamayız anlamına geliyor.
Aradan on ay geçti, Tel Abyad'a da hakim oldular, biz aynı yerdeyiz. Muhtemelen bir iki sene içinde Barzani ailesi gibi sıkı müttefikimiz olacaklar. Bugün nefretle bakan Türk kamuoyu sempati ile bakacak.
Peki arada neden iki sene zikzak çizdik, bu gidişatı öngöremedik sorusunun cevabını kim verecek.. Böyle bir soru sorulacak mı?
Kamuoyu kimi sevip kime sempati duyacağını, kimden nefret etmesi gerektiğini bilmez. Önüne hangi davulu korsan  onu çalar. Her zaman bir gerekçe de bulunur. Zulmetti, düşmanımızdı, Türkiye aleyhine çalışıyordu.. O aleyhte çalışmalara bir örnek ver, yok. Bu lokum değil ki tadına baksın da aaa güzelmiş desin. Toplum ikiye ayrılacak, herkes kendi davulunun sesine ayak uyduracak.
İnsanlık adına vicdan azabı çekip ağlayacağımız, iyi dilekte bulunacağımız dertleri sıraya dizsek Mısır kaçıncı sıraya gelir.. En başta ise gerekçesi ne? Ölüm ise Suriye'de 300 bin kişi öldü.. Türk kamuoyunu Mısır'a kilitlemenin ikna edici bir açıklaması olmalı.
...
Bir de insanlar birbirine düşmeye başladı. Adam sen nasıl üzülmezsin diyor? Neye? İdam kararına.. Ben idam edileceğine inanmıyorum. Kaldı ki öbür tarafta IŞİD denen örgüt her gün onlarca kişiyi katlediyor.. Bir gün de onlara üzülün.. Bir gün de onlar için hashtag açın..
Zalimi mazlumu tanımak bir dert.. Nasıl mağdur ve mazlumun yanında olunacağının formülünü bulmak başka bir dert.
İyi niyet zarar vermeye engel değil..
----------
Dua
Ağlayın, su yükselsin!
Belki kurtulur gemi..
...
NFK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.