MANİFESTO GİBİ

A -
A +
İnsanız neticede.. Ne olup bittiğini, nereye gittiğimizi merak ediyoruz. Yabancı sitelere bakıyoruz, yerlilerine göz gezdiriyoruz, yazılı basını karşılaştırıyoruz.. Ben basılı gazetelerimizden bazılarının başlıklarına bakınca utanıyorum. Üç beş tanesi birbirinin nerede ise kopyası. Bu niye böyle onu merak ediyoruz.
Bir ipucu bulabilir miyiz ümidiyle her türlü yayını tarıyoruz. İpucu değil de emare demek daha doğru.. "Devletin bu işlere bakışında bir değişiklik olur mu acaba?"nın emaresi. Birbirinin kopyası gibi çıkan gazeteleri yok sayabilirseniz, ufak tefek emareler var.
Soysal medyayı tarıyoruz.. Trolleri görmezden gelebilirseniz o mecra da barometre görevi yapıyor. Zaman zaman geneline bakmakta fayda var.
Bazen enteresan görüşlere, istifade edilebilecek bakış açılarına rastlayabiliyorsunuz.
Takip ettiğim bir hesap (@nuriyalcin), dün Suruç katliamı vesilesiyle YPG/PYD-PKK, Kürt isyanı hakkında duymaya alışık olmadığımız şeyler yazdı. Siz de duyun istedim.
Yüce devletimizin böyle notları saçma sapan da olsa derleyen, süzen, değerlendiren, işe yarar bir şey varsa alan birimleri var mı, emin değilim.
İstihbaratında zaten epey zamandır çapraz denetim sıkıntısı yaşıyor. Tek kanala mahkûm. Bu mahkûmiyet teknik olarak şöyle bir kapıya çıkar: İstihbaratı tek kanaldan alıyorsanız, bir müddet sonra ülkeyi yöneten o kanal olur. Birbirinin kopyası medyayı da sizi bilgilendiren kanal/kaynak  kontrol ederse gösterge tablosu göstermelik olan bir araçla yol alıyor olursunuz. Dilerim iş işten geçmeden istihbarat işlerini rayına sokacak bir fırsat doğar. "Belki bir musibet bin nasihatten.." atasözü imdadınıza yetişir.
....
Nuri Yalçın:
*Daiş (IŞİD) neden PKK değil: PKK işbirliğine hazır. Entegre olmak istiyor. Daiş asla uzlaşmaz.
*Türkiye'yi yönetenler bugünkü Aydınlık gazetesine baksınlar, tersini yapsınlar. Yanılmaları çok zor olur.
*En azılı sandığınız PKK komutanları TSK'ya bağlanıp kollarına TC bayrağını ve kendi armalarını takmak istiyorlar.
*PKK, acilen Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı, ülke dışında görev yapacak bir özel harekât kuvvetine dönüşmeli. Zemini var. Bilen biliyor.
*Kürt silahlı isyanı teslime hazır. TC bünyesinde statü istiyorlar. Ağırınıza gidebilir ama bana sorarsanız bedava bir çözüm.
*Deaş'ı Kürt silahlı isyanına karşı kullanma fikrini veren kimse bu ülkeyi katletmeye çalışan da o.
*Dini cemaatlerin içindeki devlet ajanlarının ne devlete ne o cemaatlere hiçbir hayrı dokunmadı. Sadece nüfuz ve menfaat ticareti yaptılar.
*İrili ufaklı her türlü dini topluluğa ajan yerleştirme uzmanı yüce devletimiz Adıyaman'ın gençleri Daiş'e intiharcı olurken neredeydi?
*Türkiye'yi idare edenlerin en büyük sıkıntısı çok güvendikleri tek kaynaktan bilgi almaları. Bile bile lades.
*Daiş ile YPG'yi eşitlemek "Hem ona hem ona" tavır almak, ahlaken sakat, stratejik olarak sığ.
*Daiş tehdidi, Türkiye'nin en büyük yarası olan Türk-Kürt ayrışmasına ilaç olabilir. Bu fırsatı görmenizi engelleyenler iyiliğinizi istemiyor
*Daiş'in asıl hedefi ehli sünnetin başkenti olarak gördükleri İstanbul. Her türlü komplo teorisini bir yana koyup bu gerçekle yüzleşmeli.
*Türkiye'de selefiliğin tabanı yok; doğru. Ama din adına terör işlemek için insanların illa selefi olması gerektiği bir safsata.
*PYD-YPG'nin elinde Türkiye'den gitme Daiş esirleri var. Bunların sorgularından Türkiye istifade ediyor mu acaba?
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.