"ŞAH"IN HAİNLERİ

A -
A +
İran Şahı, 980'den önce devrildi.
Şah döneminde ergen yaşta olanlar bu hesaba göre bugün 50-55 yaşında olur.
İran'da 50 yaş üstü insanlara Şah'ın dönemini özlüyor musunuz sorusu sorulsa, yüzde kaçı "evet özlüyorum" der?
Yaşı yetmeyenler de anne babalarından o devri dinlemiştir. Anket ülke genelinde de yapılabilir ve büyük ihtimalle ülkenin kahir ekseriyeti şah dönemini özlediğini, o dönemin daha iyi olduğunu söyler.
O zaman niye devirdiniz Şah'ınızı deyince ne derler acaba.. Biz devirmedik derler mi?
....
Aynı Şah 953'te Musaddık darbesinden sonra (ki o bir sivil darbeydi) ülkesini terketmek zorunda kalmıştı.
Ülke ayaklanmıştı. Kanımızı emen Şah, ülkeyi terket diye bağırmışlardı.
Sonra aynı halk, "Ne olur gel bizi kurtar" diye bağırdı, 954.
Sonra aynı halk defol diye bağırdı 1979.
İşin kronolojisinde değilim. Bakın şöyle bir gariplik var: Şah döneminin hainleri bir sonraki dönemin kahramanları oldular.
İran’da güya İslam devrimi oldu. (ne demekse) o tarihlerde bugün Türkiye'de söz sahibi olan kadrolar o devrimcilere hayrandı. İslam devrimi olmuş da dünyaya örnek olacakmış. O da ayrı konu.. Hainden devam edersek bugünkü rejimin hainlerinin babaları da dün kahramandı. Demek ki bu işler konjonktürel. Yani bir hain görünce don paça linç etmek için koşmanın alemi yok. Faydası da yok.
Şimdi tarihlere bir kere daha bakalım: 953'ten sonra 25 sene sulh, sükun refah dönemi var. O aradaki rahatlığı nasıl açıklıyoruz. Hani bugünkü yumuşatılmış molla rejimi sefaleti niye düşman yokmuş. Varsa niye tesirli olamamış? 80 sonrası sefalet.. Efendim Batı, efendim emperyaller.. Tamam. 50-80 arasında emperyallerin dümen suyunda gidildiğini varsayalım. 80 sonrasının adını ne koyalım.. Bağımsızlık dönemi mi? Bağımsızlık demek sefalet, perişanlık demek mi?
Peki halk iradesi bu işlerin neresinde?
953: Hain Şah ülkemizi terket.
954: Ne olur gel.. (Çocuğumu feda etmeye hazırım diyenler olmuş)
979 : Defol.
Düşman işi karışık.. Hain işi de..
Milli irade, kahir ekseriyet vs..
Irak var. Krallarını öldürüp cesedini arabayla sürüklemeleri çok eskide kaldı.
Cumhuriyet ilan edildi, o geldi bu gitti de uzakta kaldı. Yakına gelelim. Saddam zalimdi devrilecekti.. 90'ların başında bir hamle ve 13 yıllık mola.. O dönemin hainleri var.. Adam 2003'te gitti.. Hainler temize çıktı. Şimdi yeni dönemin hainleri var. Vatan aynı vatan.
Bu hesaba göre vatan haini olmaz. Dönemin, rejimin, o günün şartlarının haini olur.
Mesela bizde balyozcular haindi. Şimdi hepsine özür kabilinden 800 bin, 1 milyon lira tazminat ödüyoruz: Acılarınızı hafifletmez ama.. Mahkeme kararıyla ödüyoruz. Malum mahkeme kararıyla mahkum etmiştik.
..
Şu hainlerden bir kurtulsak önümüz yamaç, koşarak ineriz hesabı yapanlar için söylüyorum Boşuna ümidlenmeyin.. Hainler ve iç düşmanlar bu coğrafyada sistemin olmazsa olmazıdır.
Hainsiz düzenler tıkanır. Hainler ödemeler dengesindeki net hata noksan kalemi gibidir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.