KAVŞAK

A -
A +
Takıntılı adamların işi zor. 
Hep şöyle düşünmüşümdür: MHP'nin başında sadece gülümseyen bir adam olsaydı, oyları 7 Haziran'da yüzde 25'i aşardı. Ama Mesut Yılmaz gibi gülümseyen biri değil, doğal olan.. Samimiyetine seçmeni inandıran.. Bu adam ne yapabilir, vadettiklerini yapabilir mi sorusu bile seçmen için ikinci plana düşerdi. Bu tarafta bunalanlar için seçenek ihtimali olan bütün kapıları senelerce kapattılar. 
2002 seçimlerinde memleketi seçime götüren MHP baraj altında kaldı? Cem Uzan sayesinde.. Cem Uzan'ın bir haftalık partisi yüzde 7 oy aldı. Seçimden sonra yapılan analizlerde bu yüzde 7'nin önemli bir kısmının MHP tabanından geldiği görüldü. Eğer 2002'de MHP de barajı aşsaydı koalisyonlar döneni devam edecekti.
Sonraki seçimde MHP barajın biraz üzerinde oy aldı.
2015'in 7 Haziranında yüzde 16 oy aldı. Bahçeli 7 Hazirandan sonra oylarını düşürmek için özel gayret sarfetmeseydi yenilenen seçimlerde Bahçeli'ye rağmen oy oranı yüzde 20'yi aşardı.
7 Haziran sonrasında Bahçeli'nin neden böyle davrandığı konusunun üzerinde fazla durulmadı. Kimi her şeye rağmen Bahçeli, devletin âli menfaatleri sözkonusu olduğu zaman kendisini de partisini de feda eder gibi kutsala bulanmış gerekçeler buldu, kimi beceriksizliğine bağladı ama enine boyuna konuşulmadı.
Daha seçim akşamı bütün kapıları kapatıp erken seçimi işaret etmenin.. Erken seçime kadar yüzde 16 olan oy yüzdesini yüzde 10'a, 11'e çekmek için uğraşmanın zaten âli devlet menfaati dışında bir açıklaması olamaz. Âli devlet menfaati de kapalı kutu.. içinde ne olduğunu bilmiyoruz. Ağzı kapatılmış, mühürlenmiş. Bir şeyi daha bilmiyoruz: Âli devlet menfaati için düşünenler ve karar alanlar kim? Onların yanlışını doğrusunu tartanlar var mı? Onların aldığı kararların muhasebesi yapılıyor mu? Hakikaten böyle bir mekanizma var mı, yoksa biz kendimizi mi avutuyoruz?
Olup biteni âli devlet menfaatlerinin gereğine bağlayanların  bıraktığı yerden devam ederek diyorum ki, galiba MHP'de bir makyaj operasyonu var. Seçim öyle olacak böyle olacak, şu seçilecek bu gidecek Bahçeli yerinde kalacak kalamayacak kısmından çok anlamıyorum. Nabız tutacak hâlde değilim. MHP'nin muhafazakâr tabanın da sıcak bakacağı bir görünüme kavuşması için makyajlama çalışmalarının başlatıldığını düşünüyorum. Bu biraz da Nasreddin Hoca'nın fıkrası gibi oluyor. Kazanın doğurduğuna inanıyorsunuz da öldüğüne niye inanmıyorsunuz.. Senelerce MHP'yi belli bir aralığa mahkûm eden irade, partiyi daha esnek, daha sempatik hâle getiriyor veya getirmeye çalışıyor.
Muhtemelen CHP'de de bir makyaj çalışması başlayacaktır.
....
Bahçeli 2002 seçimlerinin önünü açtı.
2007'de daha seçim gecesi Gül'ün aday gösterilmesi hâlinde tam kadro mecliste olacaklarını ve destekleyeceklerini söyledi. Diğer adayların önünü kapattı.
2015 Haziran seçimlerinden sonra ona hayır, buna hayır, her şeye hayır, diyerek seçimin tekrarına önayak oldu. Önemli her kavşakta dahli var.
Bakalım son büyük kararı ne olacak. Önceki kararlarının hemen hepsi dönüm noktası oldu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.