Doktor hepimize reçete yazmış

A -
A +
G Ü N D E L İ K   H A Y A T
 
 
Yorgun, bıkkın ve bezginim.
Doktor da (Ahmet Yağcı) bıkmış.. Gündelik hayatımıza sarılırsak bu günleri daha kolay atlatırız, diyor:
"Yaşadıklarımızı, geçmiş zamanlarımızı düşündüğümüzde içimizi ferahlatan bir durum var: Bu günler mutlaka geçecek. Bu doğru, ancak yaşadıklarımızın acılığını ve yaşananlarda rolü olanlara kızgınlığımızı düzeltmiyor.
Şehirlerde bombalar patlıyor, klavye üzerinden kahramanlık yapanlar zehir kusuyor. Kimi idam cezası istiyor kimi daha da ileri gidiyor onbinlerce insanın ölümüne sebep olabilecek çözümler öneriyor. 
Kızgınız. Çok kızgın ve düşünme özelliğini kaybetmiş bir toplumuz artık. 
Sakin olmamızı öneren olursa küfür ederek karşılıyoruz. 
Damgalıyor, kavgaya davet ediyor, bir daha yüz yüze bakamayacak laflar ediyoruz.
Yatağımıza uzandığımızda son derece mutsuz ve huzursuz yatıyoruz.
Bu zamanları geçirebilmek için  tek yol gündelik hayatımıza sarılmak. Bir günü yaşarken elimizin gözümüzün değdiği kim varsa onunla geçinmeyi iş edinmek.
Bahçedeki ağaçtan, gözü açılmamış yavrularını emziren tekir kediden, artan peynir fiyatından, nişanı atan teyze kızından bahsetmek.
Acıtmayan dedikoduları yapmak, tüm yakınlarımız için iyilikler dilemek, dua etmek.
Siyaset ya da peşinde olduklarımızın bizim gündelik hayatımızla hiç işinin olmadığını bilmek.
Bir gülümsemenin, cepten çıkarılan iki can eriğini karşıdakinin avucuna koyuvermenin, dertli birisinin yanına bir tabure çekip oturuvermenin paha biçilemez olduğunu kavramak.
Biz insan evlatları bir arada yaşarız ve çok da basitiz. Bir yerimiz ağrımadığında, karnımız tok olduğunda, birisi severek omuzumuza dokunduğunda, güzel bir uyku sonrası doğan güneşe gözümüzü açtığımızda mutlu oluruz.
Savaşların, siyasi hırsların, çok paranın mutluluk veremediği canlılarız. Bunları isteyenlerin bizim yirmidört saatimize sahip olamayacaklarını kavrayıp kendi hayatlarımıza sahip çıkmalıyız.
Benim komşum, iş arkadaşım, dostum ve akrabam. Bunlarla yaşadığım zamanlar en büyük ülküden, en önemli siyasiden binlerce kat daha önemlidir. Gündelik hayatımızdan çıkın. Biz kahvemizi içip, üşüdüğümüzde omuzumuza triko hırkamızı atıp uzaklara bakacağız.
Ötesini istemiyoruz."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.