Yanlış taç gol oldu

A -
A +
MHK, UEFA ile temasa geçerek Cüneyt Çakır'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki Liverpool-Barcelona yarı final rövanş maçını salı günü yöneteceğini öğrendi. 
Bu yüzden elindeki tek alternatif olan Bülent Yıldırım'ı derbi için görevlendirdi.
Bülent Yıldırım aslında bu tür maçlar için yeterli tecrübeye sahip bir hakem. 
Maça her iki takımın da aşırı gergin ve stresli başladı.
27.dakikada Belhanda'nın ağlara giden topunda Diagne'nin topa parmak ayak parmak ucu ile değmesi sebebiyle verilen ofsayt kararı doğruydu.
 
Top Caner'e değmedi
 
44.dakikada gelen G.Saray golü öncesinde top taca çıkarken "Caner'e deydi" düşüncesiyle hakem ve yardımcı hakem atışı sarı-kırmızılı takım lehine verdiler. Aslında Caner'in herhangi bir teması yoktu. Beşiktaş kalesine 60 metre mesafedeki bu pozisyonun devamında gelen golü hakem doğal olarak geçerli saydı. VAR'ın görev alanına girmediği için herhangi bir kontrol yapılmadı. Beşiktaşlıların uzun süren itirazları da sonuç vermedi. 
Hakemin ilk yarıda Caner'e gösterdiği kart da hatalıydı. Caner'in sarı kartlik bir hareketi yoktu. Ayrıca Belhanda ve Nagatomo'nun sarı kartlık hareketlerini de atladı.
 
Beşiktaş aleyhine kararlar fazlaydı!
 
G.Saray'ın 2.golüne Beşiktaşlılar itiraz ettiler. Ancak burada itiraz edilecek bir durum yoktu. Top Beşiktaşlılar tarafından taca gönderilmişti. 
67.dakikada Diagne, Vida tarafından düşürülünce Bülent Yıldırım penaltı noktasını gösterdi. ama öncesinde Diagne'nin ofsayt pozisyonunda olduğu VAR tarafından tespit edilince penaltı iptal edilerek ofsayt atışıyla oyun başladı.
Bülent Yıldırım dün akşam oynanan maçta ilk yarıda çaldığı düdüklerin bazılarının hatalı olması ve genelde de hataların Beşiktaş aleyhine olması sebebiyle tepki topladı.  
Kaleye 60 metre mesafeden hatalı verilen bir taç atışının devamında gol olması hakem şanssızlığı idi.
Oyuncuları sakinleştirmek için sarılarak tedbir almaya kalkması da hakemlik tekniği açısından uygun değildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.