Ömer’e kırmızı Emre’ye penaltı

A -
A +

4. dakikada Nwakaeme - Lemina sürtüşmesine tepkisiz kalırken, Marcao’nun Yusuf Sarı’nın suratına gelen elini de es geçti. Marcao’nun burada sarı kart görmesi gerekirdi.
Hakemin bu tür pozisyonlara müdahale etmemesi oyuncuların sinirlerini gerdi.
Nitekim 24. dakikada Ömer kendisine faul yapan Pereira’nın suratına eliyle vurdu. Ali Palabıyık burada sarı kart kullandı. UEFA’nın eğitimlerinde hakemlere “yüze gelen vurmalarda şiddetin derecesi önemlidir, çok az şiddet var ise kırmızı gösterilmez” talimatı var. Ömer’in tokadı bir Osmanlı tokadı gibi değil, ancak şiddeti de çok düşük sayılmaz. Bu yüzden Ali Palabıyık burada kırmızı kart göstermeli, Ömer’i ihraç etmeliydi.
54. dakikada Marcao’nun ortasında Kamil Ahmet topa zıplarken elini de başının hizasına götürdü. Top kafasından döndü. Galatasaraylıların penaltı beklediği pozisyonda hakemin devam kararı doğru idi. Ancak Kamil Ahmet’in elinin topa ufacık bir teması dahi olsaydı, karar penaltı olurdu.
81. dakikada Trabzon ceza alanında Kamil Ahmet’in Emre Mor’un kaval kemiğine yapmış olduğu müdahale bir fauldü. Palabıyık ceza alanındaki bu pozisyona penaltı vermesi gerekirken aut kararı verdi. VAR sınırlarına girmediği için Yaşar Kemal Uğur’dan da bir müdahale gelmedi.
Ali Palabıyık, göstermediği kırmızı kart ve çalmadığı penaltı sebebiyle oldukça tartışılacaktır.
Trabzon, 65 dakika rakiplerinin 10 kişi kalması gerektiğini öne sürerek hakeme tepki gösterecektir. G.Saray da penaltısı için...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.