Recep Akdağ'a Ali Edizer üzerinden yüklenmek

A -
A +
 
Başkan Erdoğan liderliğindeki AK Parti tam 18 yıldır iktidarda. AK Parti'nin iktidarda kalmasının ve girdiği her seçimi kazanmasının en büyük sebeplerinden biri sağlık alanında yaptığı hizmetlerdir. 
2002-2013 yılları arasında Sağlık Bakanlığı görevini yürüten Recep Akdağ'dır. Binali Yıldırım'ın 2016'da kurduğu  65. hükûmette de Sağlık Bakanı olarak görev yaptı. 
Sayın Akdağ özellikle ilk dönemlerinde muazzam işlere imza attı. Genç arkadaşlar eskiyi bilmezler. Bilmemeleri de normal. 
Sabah 04.00'te gidip hastane kuyruklarında beklenirdi. İstediğin ilaç her zaman bulunmazdı. Bulsan da her eczanede olmazdı. Eczanelerde kuyruk  olurdu desem kimse bana inanmaz. Bulsan da dünya kadar paraydı. Memurlar başka hastanede, işçiler başka yerde tedavi olurdu.
Özel hastane sayısı azdı. Olana da gitmek için zengin olmanız gerekirdi. 
İşte bugün sağlık alanında çok iyi konumdaysak bunu biraz da Recep Akdağ'ın Sağlık Bakanı olarak görev yaptığı döneme borçluyuz.
Eğri oturup doğru konuşalım. Akdağ döneminde işçi, memur ve emekli aynı hastanelerde tedavi olmaya başladı. SGK'lıların özel hastanelerde makul ücretlerle tedavi olmasının önü açıldı. Daha çok ilaç cüzi fiyatlara vatandaşa ulaştı. Eski kuyrukların yerinde artık yeller esiyordu. Sağlık alanında yapılan hizmetler sayesinde insanların yüzü güldü...
Erdoğan'ın liderliği ve Akdağ'ın bakanlığındaki hizmetleriyle AK Parti sağlık alanında devrim yaptı. Dar gelirliler, işçi, memur ve emekliler rahat nefes aldı. İşte şimdi bu hizmetlerde emeği olan Recep Akdağ'a kabul edilemeyecek laflar eden Ali Edizer üzerinden yükleniyorlar. 
Neymiş Recep Akdağ'ın Özel Kalem Müdürüymüş.  
Akdağ ne dedi: "Bana 8 ay süreyle Özel Kalem Müdürlüğü yaptı. Uyum sağlayamayınca ayırdım. Söyledikleri tasvip edilecek şeyler değil. Benimle 2012'de çalıştı ve çalışmasını verimli bulmadım. Tüm irtibatım bu kadar." Ayrıca "Bizim zamanımızda böyle kabul edilemeyecek söylemleri olan biri değildi" diye de ekledi. Eğer o dönem öyle laflar etse zaten görevde olmazdı...
AK Parti kendi içinde yanlış söylemleri olanları ayırmayı biliyor. Eleştiriyor. Görevden alıyor. Mesela muhalefet evli bir kadına 10 gün boyunca tecavüz eden 
HDP milletvekili Tuma Çelik'e tek laf etti mi? Edebildi mi? Fark burada...
 
CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN

İçişleri Bakanı Soylu'nun mafyayla ilgili net mesajı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.