Öp Muslera’nın elini

A -
A +

14 haftada 15 gol atabilen G.Saray cephesinde değişen bir şey yok: Muslera tuttu, Cimbom kazandı   

Son iki yılın şampiyonu olan bir takım, ligin on dördüncü haftasında olmasına rağmen evinde ağırladığı bir Anadolu ekibinin iki puan gerisinde ise orada büyük bir problem var demektir.
Problemi sakatlıklara bağlayanlar var ama bu işin kolaycılığından başka bir şeye değildir. Geride kalan on dört haftada bu takım sadece on beş gol atabiliyorsa ve kalecisi de neredeyse her hafta maçın yıldızı oluyorsa, teknik heyetinin ve yöneticilerinin şapkalarını önlerine alıp düşünmeleri gerekir.
Özellikle kadro mühendisliğindeki hataların, yanlış transfer politikalarının üzerinde konuşulup ders çıkarılmalıdır.
***
Fatih Terim’in, “Aman bir terslik olmasın” düşüncesinin de etkisiyle, Nzonzi, Belhanda, Lemina, Seri ve Ömer’den kurulu beşli orta saha kurgusu, kısır bir oyunu müjdeliyordu zaten maç öncesinde. Öyle de oldu.
Sadece iki kanat bekiyle hücum deneyen Galatasaray, Mariano’nun bindirmesi sonrası haklı bir penaltı kazanarak üç puanla birlikte günü de kurtardı.
Cisse’nin cezalı olmasının etkisinden midir bilinmez, iki kanat oyuncusu Efecan ve Fernandes’in durgunluğu da Galatasaray’ın ekmeğine yağ süren önemli faktörlerdi.
Devreyle birlikte riskleri alan Alanya, maçı tek kaleye çevirmeye çalıştı. Zaten üretme konusunda çok da istekli olmayan Galatasaray’ı bu sezon sıkça olduğu gibi yine Muslera tek başına ayakta tuttu.
***
Galatasaray üç puanı aldı almasına da, bu takımın, bu oyun ve oyuncularla şampiyon olabileceğine inanan gerçekten var mı?

MAÇIN ADAMI: Muslera

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.