Diagne bile hat-trick yaptı!

A -
A +

Galatasaray için sezonun en kolay galibiyeti oldu. Düşünün Diagne bile üç gol birden attı!..

Rize deplasmanı son yıllarda Galatasaray için bir hayli sıkıntılı geçmişti. İki sezon önce Emre Akbaba, geçen sezon da Muslera sahayı ambulansla terk ederek, uzun bir süre futboldan uzak kalmışlardı.
O yüzden başta Emre Akbaba olmak üzere sarı kırmızılı futbolcuların dün akşam maça çıkarken tedirgin olmaması mümkün değildi.
Ancak Galatasaray, ilk dakikayla birlikte “Baskın basanındır” sözünün ne anlama geldiğini öğretir gibi Çaykur Rizespor’un üstüne kâbus gibi çöktü.
Anlaşılan bu baskın Rizesporlu futbolcuları fazla korkutmuş olacak ki, savunmasını öne çıkararak rakibine önde baskı yapan sarı kırmızılı ekip, hem topa hâkim oldu hem de dilediği gibi rakip sahada cirit attı.
Kanat organizasyonlarıyla gol denemeleri, uzaktan atılan şutlar, altıpas içinden kaçırılan net fırsatlar ve kalesinde devleşen bir Gökhan Akkan...
Aslında tıpkı geçen haftaki Kayserispor maçının kopyası gibiydi. Orada kahraman kaleci Lung olmuştu. Rize’de ise Gökhan Akkan…
Ta ki, 45. dakikadaki VAR müdahalesine kadar. Gündüz seansında Denizlispor’un Başakşehir karşısında yine VAR ikazıyla kazandığı penaltının tekrarı gibi bir pozisyon yaşandı. Melnjak’ın kafaya çıkarken kullandığı ve Emre Akbaba’nın yüzüne gelen dirseği haklı olarak penaltıyla karşılık bulunca maç daha da kolaylaştı.
Bu sezon ilk golünü geçen hafta da penaltıdan atan Diagne, teslim bayrağını çoktan çeken Rizespor ağlarını iki defa daha havalandırdı ve kariyerinin en kolay “hat-trick”ine imza attı.
Bu arada maçtan önce Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, “Galatasaray ile takımımızı karşılaştırdığımızda, bir tık yukarıdayız” demecini verirken ne düşündü bilmiyorum ama cümlenin öznesini TFF 1. Lig’den bir takımla değiştirse bile bomboş bir söz olduğu gerçeği bütün çıplaklığıyla ortaya çıktı.

MAÇIN ADAMI: Mbaye Diagne

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.