Eğri gemi doğru sefer

A -
A +

Erol Bulut her hafta ciddi teknik yanlışlara imza atsa da, bazen atanı bazen de tutanıyla sonucu alıyor

Beşiktaş’ın geçen hafta 15 yıl sonra gelen Kadıköy zaferine gölge düşürmek istemem ama Fenerbahçe’nin kaybetmesinin ana sebebi Erol Bulut’un futbolun gerçeklerinden oldukça uzak tercihleriydi.
Özellikle Caner yerine Novak’la başlamak ve skor olarak gerideyken Cisse’yi çıkarıp yerine Kemal Ademi’yi almak çok büyük teknik adam yanlışlarıydı.
Derbi mağlubiyetinden iyi ders çıkarmış olacak ki, Erol Bulut dün Denizli’de nispeten daha doğru bir kadro sahaya sürdü.
Tabii, sahaya çıkan bu kadronun Lemos’un sakatlığı ve Gustavo’nun cezası sebebiyle mi olduğunu ancak önümüzdeki haftalarda anlayabileceğiz.
Takımda üç tane (Pelkas, Mert, Sosa) hakiki “10 numara” varken, sadece Galatasaray maçında etkili oldu düşüncesiyle haftalardır o bölgede oynatılan Ozan Tufan’ın orijinal bölgesine geçmesi,  Fenerbahçe’nin takım savunmasının daha oturaklı olmasını sağladı.
Hatta, Ozan’ın yanında Sosa yerine Gustavo oynasa Fenerbahçe için çok daha kolay bir maç olabilirdi.
Fenerbahçe kadrosundaki belki de tek gerçek kanat oyuncusu olan Ferdi’nin hakkının teslim edilmesi, sarı lacivertlilerin sezon başından beri hasretini çektiği akan oyunda golü getirdi. Cisse’nin golünde harika bir asist yapan Ferdi’nin, Mert Hakan’a verdiği “Al da at” pası gole dönüştürülse genç yeteneğe bütün hafta methiyeler düzülürdü.
2-0’dan sonra maç ilk yarıda bitti sanılırken, 54. dakikada yeniden başladı. Serdar Aziz’in kızarması Denizlispor’un maçı tek kaleye çevirmesine yetti.
Uzun bir süre kenardan Altay’ın kalesinde devleşmesini izleyen Erol Bulut’un, maç boyunca takımını 10 kişi oynatan Sosa’yı çıkarmak 82. dakikada aklına gelebildi. Thiam ve Valencia’nın oyuna girmesine anlam veremesem de, 28 dakika takımının 11’e 9 oynamasını izlemek, gelecek adına çok büyük bir soru işaretidir.
Ali Palabıyık’a gelirsek, olmayan faulleri çaldı, gerçek faullere “devam” dedi. Penaltıyı VAR desteğiyle verdi. Monitöre giderken penaltı pozisyonundaki oyuncuya sarı kart vermesi cesaretten çok dengeyi kaybettiğinin göstergesiydi.

MAÇIN ADAMI: Altay Bayındır

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.