Mesele otobüs değil!

A -
A +

Puan kaybını, rakip hocanın futbol anlayışına bağlama gafletine düşersen, Hanya’yı da görürsün Konya’yı da...

Galatasaray, Hatay’dan 6 yiyen Antalya’yı yenemeyince, sarı kırmızılı teknik heyet kayıp 2 puanın sorumlusu olarak, kale önüne otobüs çeken Ersun Yanal (!) ile Emre Kılınç’ı haklı olarak oyundan atan hakem Abdulkadir Bitigen’i göstermişti.
Eee, teşhis yanlış olunca tedavi de mümkün değil tabii. Dün akşam kale önüne bırakın otobüsü, bisiklet bile çekmemişti Konyaspor, peki ne yaptı Galatasaray?
Maç, bir Süper Lig klasiği hâline dönüşen oldukça düşük bir tempoyla başladı, uzunca bir süre de öyle devam etti. Televizyonunu açmayı unutan ya da geciken biri 39. dakikada ekranın karşısına geçtiğinde hiçbir şey kaçırmadığını bilmiyordu ama izleyenler hayatlarından koskocaman 39 dakikanın çalındığının farkındaydı.
Kaleyi bulan ilk şutu atan Konyaspor’du, o da gol oldu. Ev sahibinin, hemen peşinden Sarrachi’nin çok gereksiz hareketi sonrası kazandığı penaltı ise VAR’da çizilen ofsayt çizgisine takıldı. Ki bu ofsayt çizgisi hatalı gibi göründü.
Derin uykudaki Galatasaray için Diagne’nin devreye girerken attığı gol bir büyük ikramiye gibiydi.
Ancak bu büyük ikramiye ikinci yarının hemen başında amortiye dönüşüverdi. Makedon golcü Erdon Daci yaptığı şık vuruşla, Galatasaray’ın umutlarını tüketti.
Arda Kardeşler’in iki takım lehine de verdiği hatalı penaltı kararları gol sayısının çoğalmasından başka bir işe yaramadı.
Konya’ya 7 eksikle gitmişti zaten Galatasaray, bir de üzerine futboldan her geçen gün biraz daha kopan Emre Akbaba, tacı bile rakibine atmayı başaran Sarrachi, anlamsız bir şekilde sahada gezinen Ömer Bayram ve hiçbir şey yapmayan Belhanda’ya sahip olunca hezimet kaçınılmaz oldu.
İsmail Kartal’ın, savunmadan çıkarken bile pas yapmaya özen gösteren, hem hücumda hem de savunmada sahaya iyi yerleşen Konyaspor’u ligin ikinci yarısında da çok can yakacak gibi…

MAÇIN ADAMI: Erdon Daci

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.