Ne çektik be Letonya!

A -
A +

2004’te Şenol Hoca’yı koltuğundan eden Letonya, yine başımıza çorap örmeye çalışıyor

Öncelikle şunun altını çizmek lazım; dört gün içinde Hollanda’ya dört, Norveç’e de üç atmış bir takımın, iki maçında sıfır çeken Letonya’ya takılması büyük bir futbol sürprizidir.
Bu beraberlik, Hollanda ve Norveç zaferlerini küçümseyen, atılan 7 gole bahane bulan, görevinden yıllar önce uzaklaştırılmış teknik adamlara pay çıkarmaya çalışan, 2004’tekine benzer bir senaryo hayal eden “İçimizdeki Letonyalılar”a sadece biraz done verir.
Millîler, dün akşama kadar iki farklı ekole karşı oynadı. Teknik kapasitesi yüksek ve rakip yarı alanda oynamayı seven Hollanda’yı bol yardımlaşmalı ve sabırlı bir oyunla yıktı. Daha çok fizik gücüyle oynayan ve ilerideki iki kulesiyle sonuç alan Norveç’e karşı da aynı şablonla başarılı oldu. Ancak en tehlikeli maçı ise dün akşamkiydi.
Hem iyi kapanan hem fizik gücü iyi olan hem de hücuma çok çabuk çıkabilen bir rakibe karşı oynamak, hele de iki büyük zaferin ardından hiç de kolay olmayacaktı.
Daha kadroları bile saymadan Kenan’la gelen gol, Letonya yerine bizim çocukları bozdu. Zafer sarhoşluğunun faturası 27’de kesilse de, Polonyalı hakem Stefanski, net bir golü faul gerekçesiyle iptal etti. Hakan’la gelen ikinci gol ise oyuncularımızı rehavetin zirvesine çıkardı.
Her işte olduğu gibi, futbol da ciddiyet istiyor. Rakibin koşusuna karşılık vermeyince, dün akşamki gibi faturasını ağır ödeyebiliyorsunuz.
Bir de Şenol Güneş, yenilen iki golde Caner’in hatalarını görünce, önceki iki maçta harika işler çıkaran Umut Meraş’ın yedek oturttuğuna pişman olmuş mudur diye merak ediyorum.
Letonya karşısında bıraktığımız 2 puanın Dünya Kupası yolunda bize hiçbir şekilde engel teşkil edeceğini düşünmüyorum. Aksine çok büyük şanssızlıklar yaşamadığımız sürece final neden olmasın diyorum.

MAÇIN ADAMI: Hakan Çalhanoğlu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.