Şapkadan tavşan çıkar mı?

A -
A +

Aslında bu yazının başlığını “2020’nin yıldızları” olacaktı. Lakin bunu şu an için söylemek o kadar zor ki...     İsveç maçı ile çökmüş bir teknik adam ve o hâlde ateşlemeye çalıştığı genç kadro.
Sahi, şapkadan tavşan çıkarmak mümkün mü?
Kurt hocadan beklenen bu. Anlayacağımız umutlar dağ gibi ama gerçekler tam tersi.
Sihirli kelime “Arayış”, sihirbazın ismi ise tarihinde hiç kupa kaldırmamış ay-yıldızlı ekibi Avrupa’da şampiyon yapacak kadroyu hazırlamasını beklediğimiz Lucescu.
Doğrusu, Ukrayna önünde de bu heyecanı tempo ve pozisyon anlamında yaşadık ama sonuç yine fiyasko.
Bir tek kaleci ruhumu okşadı, gelecek adına. Pozisyon takibi, yer tutuşu ve yerinde çıkışlarıyla harikaydı, dün gece Sinan kalede, Ukrayna’nın en az üç pozisyonunda gole geçit vermeyerek benden tam puan aldı. Onca eleştiriye rağmen Sinan’da ısrar eden Lucescu’yu 2020 Avrupa Şampiyonası’na doğru kaleyi problem olmaktan çıkardığı için kutlamak gerekir. İşte “adam kazandırmak” budur.
Savunmada fena değiliz hücumda dert büyük.
Mert ve Cengiz sağ kanatta gerçekten çalışkandı ancak bu ikilinin çabasının anlam kazanması için Oğuzhan’ın pas oyununda sorumluluk alması gerekir ki, millîlerimiz bu kulvardan etkili gelebilsin. Bu olmayınca Cengiz, ters kanattaki Yunus’a; Mert de en geriden Enes’i pozisyona sokmaya çalıştı. Bu arayış beyhudeydi, hem Cengiz’i hem Yunus’u yordu hem de Enes’i bitirdi. Yazık!
Lucescu’nun zaafı gidermek ve millîlerimizi daha ofansif bir yapıya kavuşturmak adına yaptığı Serdar ve Cenk hamlesi doğru karardı. Nitekim millîlerimiz o hamle ile birlikte tempo yükseltip pozisyon üretmeye başladı ki Cengiz de gole çok yaklaştı. Ne var ki bütün bunlar da Ukrayna karşısında bile kazanmaya yetmedi, yetmezdi de.
Özetle, inançla, azimle, büyük bir istekle arayışa devam! Pes etmek yok.

MAÇIN ADAMI: Sinan Bolat

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.