Fener’in derdi kalite meselesi

A -
A +

Deplasman fobisi filan masal. Gerçek şu Fenerbahçe maç kazansa da hâlâ nasıl oynayacağını bilmiyor. Asıl derdi ise böyle maçları kazanacak “kalitesinin varlığının” farkında olmaması. O da kolay maçı zora sokuyor.
Kruse’nin Fenerbahçe’ye can suyu gibi gelen kafa golünü bir an unutun.
İyice düşünün koca Fenerbahçe bir tane şut atmaz mı? Maçın ilk yarısında ne acı ki atamadı. Gaziantep’in 5 kişilik kalabalık savunmasını aşacak taktiği bir türlü geliştiremedi.
Pas yapamayan, tempo yükseltemeyen şut atamayan takım gol de atamıyorsa söyleyin nasıl maç kazanır?
İlk yarı hem pozisyon üretmekte hem de gol bulmakta çok zorlandı Fenerbahçe.
Aslında kupadaki Kayserispor mücadelesi Fenerbahçe’nin etkisiz futbolunu sorgulatır nitelikteydi. Yine lig başka kupa başka diye düşündüğüm için Gaziantep karşısına çıkan on bir ve oynanacak futbol bambaşka bir Fenerbahçe’yi işaret eder diye bekledim.
Muric’in pozisyonu dışında ara ki Fenerbahçe’yi bu bölümde bulasın.
Zevksiz, kalitesiz ve kopuk kopuk oynayan temposuz bir takım vardı sahada.
Oysa bu Fenerbahçe, son maçta 5 gol atmıştı Gaziantep’e.
Şaşırdım o kaliteli kadro bu kadar mı etkisiz olur?
Oysa Ersun Yanal kupa mücadelesindeki kadroyu değiştirip, asları sahneye sürmüştü. Emre, Muriç, Gustavo, Kruse ve Jailson hepsi ilk on birdeydi.
O büyük karakter Emre Belözoğlu ilk yarı sanki buharlaşmıştı. Kanatlara hareket getirmesi gereken Tolga Ciğerci ise hiç ortada yoktu. Ersun Hoca devre arası Rodrigues hamlesi ile maç içinde bazı oyuncuların görevlerini değiştirerek Emre Belözoğlu, Ozan, Isla ve Dirar ile hem oyuna hem de kanatlara hareket getirdi.
Maça damgasını vuran ise Muriç’le alan değiştiren Kruse’ydi. Özellikle ikinci yarıda oyuna büyük ağırlığını koyan Kruse kafayı kullandı da herkesi kurtardı. Muriç de taçlandırdı bu güzelliği.
Maça 5-3-2 başlayan Gaziantep mi, birçok pozisyon üretmesine rağmen bal yapmayan arı gibiydi.
Sonuç olarak Fenerbahçe önemli bir deplasman galibiyetiyle zirveye tutundu ancak bu futbol fişek gibi gelen Başakşehir’i durdurmaya yetmez.
Son olarak Hüseyin Göçek’in kırmızı kartı Muriç’e ceza mı ödül mü onu çözemedim.

MAÇIN ADAMI: Max Kruse

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.