Kartal’ın Şahin hamlesi!

A -
A +

İstatistik bilimi; “Bir takıma teknik adam katkısı maksimum yüzde 20” der. Hayır, Murat Hoca bu oranı değiştiriyor.

Şüphesiz Kartallar yüksek uçar ama bu defa O’nu şahlandıran kanatlara N’Sakala, Necip, Hasic ve Boyd ile büyük hareketlilik getirerek Larin’i parlatan bir Şahin. Nokta.
* * *
Öncelikle Sergen Yalçın’a geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum.
Endişeye mahal yok Yalçın’ın emaneti sağlam ellerde yükselecek gibi.
Trabzon galibiyetinin ardından Murat Şahin’in dün geceki zorlu Antalyaspor maçındaki teknik adamlık etkisi bunun ispatı.
Beşiktaş’a gönül verenler rahat olsun.
* * *
Murat Hoca’nın rakip analizi, takım tertibi ve oyuncu hamlelerine dikkat ettiniz mi? Çok şeyi değiştirmiş... Mesele Murat Hoca’nın savunmanın sağına yerleştirdiği Necip tam isabet; öyle oynadı ki Gökhan Gönül’ü aratmadı... Yılların tecrübesi Necip’in N’Sakala ve Hasic ile hücuma verdiği destek, kafa ile Larin’e yaptığı o şık asist, Vida ve Welinton ile olan uyumu alkışa değerdi. Özellikle de Antalyaspor’un hücum silahları Amilton ve Jahovic karşısında ördüğü duvar Joker Necip’i büyüten güzelliklerdendi. İşte teknik adam etkisi ve oyuncu kazanmak bu.
Koşan, şut yüzdesi, pas zenginliği ve özgüveni yükselen Beşiktaş’a bir diğer Şahin dokunuşu da Oğuzhan’ın yerine daha güçlü olan Dorukhan montajıydı... Ki düşüncede bu akıllıcaydı ama sahaya yetmedi. Dorukhan ve Atiba’nın yorulması orta sahayı oyundan düşürdü Lens ve Ljajic hamlesi de kalite olarak yetmeyince Antalyaspor 65. dakikadan sonra üçüncü bölgeye yerleşip genç yetenek Gökdeniz ile durumu eşitledi.
* * *
Diyeceğim; istatistik bilimi; “Bir takıma teknik adam katkısı maksimum yüzde 20” der. Hayır, Murat Şahin bu oranı değiştiriyor.
* * *
Antalyaspor mu; Covid-19 paniği takımın dengesini bozmuş bu açık yoksa Tamer Tuna’nın takımı bu değil. Nitekim beraberlik bunun göstergesi.

MAÇIN ADAMI: Murat Şahin

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.