Tur ararken tırladık!

A -
A +

Rotasyon mu? Hayır; “Bu, düpedüz Beşiktaş’ın kalite adına her oyuncusu ‘as’tır” tezinin ‘’çaresiz arayış” diye yazılışıdır!

Dikkat ettiniz mi? Ljajic, Güven, Dorukhan ile Beşiktaş takımı dün ne kadar istekli başladı, maça öyle... Ya arkası?
Nefes meselesi! Sonunu getiremediler, Velinton ve Larin’le tur hayal oldu!
Yazık!
Aslında tek maçlık elemeler final gibidir. Hata affetmez. Zafer; zeka, doğru strateji, etkili plan ve bitirici taktik ister. Tabii en önemlisi de kadro kalitesi.
Doğrusu Beşiktaş gibi geniş kadrosu olmayan bir takım için Avrupa’da Portekiz’in sistem oyununu çok iyi oynayan Rio Ave takımına karşı böyle bir maçı 15. dakikada 1-0 öne geçse de kazanmak kolay değildi!
Murat Şahin’in sahaya sürdüğü on bir malum otoritelere göre resmen “kumar”dı.
Hatta “Bu nasıl on bir, skandal” diye söylenenleri biliyorum.
Halbuki yoğun maç takvimini hasarsız atlatmak adına Ersin, Atiba ve Vida’yı dinlendirip, Utku, Rıdvan, Oğuzhan, Dorukan, Lens ve Güven’le başlamak özünde zekiceydi.
Bu, rotasyon mu? Hayır; kaliteyi yakalamak adına “Beşiktaş’ın her oyuncusu ‘as’tır” tezinin sahadaki arayışıdır, başka bir şey değil!
Neden mi? Ayrıntılı anlatayım...
Bu tartışılan on bir; oyuncu planlaması, top tutma ve oynama becerisi yüksek Portekiz temsilcisinin avantajlarını etkisiz kılmak ve Beşiktaş’ın kadro darlığını; Mensah, Larin, Gökhan ve Hasic ile hamle zenginliğine dönüştürmek adına iyiydi.
Nitekim çok iyi başladı Beşiktaş maça... Modu düşmüş Ljajic bile iştahlandı. Onun harika asistinde “Güven’in kafası moral oldu, gol oldu, tur oldu. Ne mutlu!” derken, golü yedi ve işi uzattı Beşiktaş...
Ahh, Dorukhan’ın vuruşu direkten dönmese tadından yenmezdi. Ama penaltılar canımızı yaktı, Welinton ve Larin’le uçtu gitti tur.

MAÇIN ADAMI: Güven Yalçın

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.