Büyük yarışın büyük takımı

A -
A +

Işık hızında oynayan Beşiktaş önce golü buldu sonra oyunu şölene çevirdi. Ancak takım savunması problemli. Dikkat!    

Bu nasıl bir hız ve ne büyük iştah… Daha oyuna ısınmadan maçın 20. saniyesinde direkten döndü, 11’de de tabela değişti. Eğer adınız “Beşiktaş” ve oyununuz da büyük yarışın büyük markasına denkse neden ışık hızında gol atılmasın? Nitekim Alanya önünde böylesine arzulu oynayan Beşiktaş istediğini rahatça alıverdi.
Diyeceğim; hem geçmişteki puan kayıplarını telafi derdine düşen hem de Kartal’ın sadece Aboubakar’dan ibaret olmadığını muazzam takım bütünlüğü ile gösterdi. Cenk, Ghezzal ve sonradan oyuna giren N’Koudou ile goller üretip zirvedeki yerini sağlamlaştırdı. Bundan daha güzel ne olabilir?
* * *
Doğrusu F.Bahçe ve Kasımpaşa maçlarında kayıpları oynayan o dağınık ve disiplinsiz takım görüntüsü dün gece toparlandığı gibi Sergen Yalçın da doğruyu buldu ve büyük Beşiktaş sahneye çıkıverdi.
Nedir değişimin sırrı derseniz?
“Taşlar yerli yerine oturunca” biri Ghezzal diğeri Cenk ve Welinton ile üç topu direkten dönen Beşiktaş disiplinli sistem oyununu ile yeniden kazanan takım kimliğine dönmesidir derim. Bu kadar basit, işin sırrı. Yeter ki gücünü fark et.  
* * *
Düzeltilen hatalar mı?
Emre Kocadağ’ın “kaza” dediği önceki maçta Rosier’den açık, Larin’den forvet üreten akıl futbol oyun sistemi içinde 4-6-0 olduğunu unuttu. Nihayet bu oyuncuları olması gereken mevkilerine çekip, Ghezzal ve Cenk’i de monte edince saat gibi işleyen Beşiktaş; Alanya’yı rahat geçti ve sezonun ilk yarısının da rövanşını alıverdi.    
* * *
Ancak Beşiktaş’ın yumuşak karnı takım savunması. Özellikle önde kurduğu savunma geriye dönmekte zorlanıyor. Buraya dikkat!
Alanyaspor, Salih ve Juanfran’ın savunma arkasına gönderdiği topları Bareiro, Babacar ile Davidson ile değerlendirebilse şu an başka şeyler konuşuyor olurduk.

MAÇIN ADAMI: Ghezzal

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.