Gülen “gizli kardinal” mi?

A -
A +
Gülen’in, Papa’nın gizli kardinali olduğu iddiası içeride olduğu kadar ABD medyasında da yankı bulmuş. Dış politika, uluslararası ilişkiler, küresel ekonomi konularını işleyen “THE AMERICAN INTEREST" (www.the-american-interest.com/.../gulen-a-secret-cardinal/)  dergisi de rahatsız olanlardan. 
Dergide (Sep 5, 2016-Author: WRM) imzasıyla yayınlanan makalede, iddiayı hafife alan üslubun arkasında ciddi bir panik hissediliyor. Anlaşılıyor ki FETÖ’nün üzerinden bizim kanaatimizi aşan ölçüde beklentileri vardı ve 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmasıyla tezgâhları da ifşa olunca büyük bir hayal kırıklığı yaşadılar.
FETÖ'nün geleceği konusunda; hâlâ pozisyonunu tamamen terk etmeyip, örgütten umudunu kesmeyip “ne olur olmaz" diye tedbiri elden bırakmayıp, gelecekteki planlarının parçası yapmaya devam etmek istedikleri anlaşılıyor.
Medyada yer alan haberde, FETÖ’nün ekonomik ayağıyla ilgili İzmir’de hazırlanan savcılık iddianamesinde; FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Papa 2. Jean Paul tarafından “gizli kardinal” olarak atandığı belirtilerek; "Gülen, ABD'ye gitmeden yaklaşık bir yıl önce, 9 Şubat 1998'de Vatikan'da Papa 2. Jean Paul'le görüştü. Papa 2. Jean Paul'ün bu görüşmeden 12 gün sonra atadığı 20 kardinal yanında 100 yıla yakın süredir kullanmadığı 'in pecture' uygulaması ile ismini açıklamadığı iki gizli kardinal atadı. Atanan gizli kardinallerden birinin Fetullah Gülen olduğu iddiası bu bağlamda üzerinde durulması gereken iddialardandır” deniliyor.
Papalık hakkının kullanıldığı 'in pecture' terimi 'Kilisenin bağrına bastığı gizli evladı' aynı zamanda 'kendi ülkesinde kimliğini gizleyen başka dine mensup kişi' anlamına gelmektedir.
“The American Interest”in yukarıdaki haberde delilik ve saçmalık olarak nitelediği bu iddiayı “İddianameye göre isimleri açıklanmayan iki kardinalden birisi de GÜLEN. Türk hükümetinin anlamaya ihtiyacı var ki; bu tür delilikler, saçmalıklar ABD’nin Gülen’i iade etme şansını azaltır. Türkiye’de kanun adamları kanıt olarak bu tür paranoyalara işaret edebilir, ama bu U.S. hâkimlerini ve mahkemelerini ikna etmez ve adil bir yargılama kanaati oluşturmaz" diyerek Gülen’in iade talebine karşı koz olarak kullanmakta ve “Belki burada daha derin bir komplo var, savcı bu durumda gizli bir Gülen’ci olabilir” diyerek hafife almaktadır.
“The American Interest”in hatta Papa’nın bu iddiayı doğrulaması Türkiye kamuoyunda FETÖ’nün Papalık misyonuna hizmeti hakkındaki kanaati değiştirmez çünkü FETÖ geçmişte “dinler arası diyalog” akımını başlatarak “Pek muhterem Papa Cenapları, Papalık Konseyi (PCID) misyonunun bir parçası olmak üzere burada bulunuyoruz. Bu misyonun tahakkuk edişini görmeyi arzu ediyoruz. En aciz bir şekilde hatta biraz cüretle, bu pek kıymetli hizmetinizi icra etme yolunda en mütevazı yardımlarımızı sunmak için size geldik" diyerek Papa’ya gönüllü hizmetkârlığını ilan etmişti.
Savcılık iddianamesinin “Bütün medeni dünyanın gördüğü toplu bir cinnetin parçası" olduğunu söyleyen  “The American Interest” Gülen'in açık bir biçimde “Papalık konseyinin bir parçası olduğu” ilanı için ne diyecek?
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.