G.Saray’a bir yarı yetti

A -
A +

G.Antep güçlü rakibinin karşısına ilk yarıda üçlü savunmayla çıkınca G.Saray cezayı kesiverdi…

Maçın 18. dakikasıyla kritiğine başlıyorum. Neden derseniz, bu ve benzerine çok rastladığımız sözüm ona topa sahip olma stratejisi midemi iyice bulandırmaya, beni futboldan soğutmaya başladı. Ne oldu derseniz; 1-0 yenik durumda olan G.Antep, korneri kullandıktan altı pas sonra topu kendi kalecisine geri pas yaptı.
G.Saray ne tuhaftır ki, karşısında üçlü savunmayla kurgulanmış bir G.Antep buldu. Bu teknik yanlışa bütün bloklarını pek de alışmadığımız biçimde savunma ve hücumda birbirine yakın oynatarak rakibe soluk aldırmadı desek yeridir ilk yarıda.
Çok kişinin eksiği olarak savunmasız Belhanda bile bu uğraşıda öne çıkıyordu. Taylan’ın ön liberoluğu, herkeste ‘acaba’ sorularını yoğunlaştırırken bir de baktım ki sahanın en iyi oyuncusu oluveriyordu. Yeni transferlerden Omar tam isabet derken Arda ile Emre Kılınç’ın orta alan - ileri uç sol kenar değişimleri de G.Antep’in üçlü savunmasında sürekli derin ve uzun alanlar bırakacaktı.
G.Saray bu ilk yarıda biraz daha dikkatli top kullanabilseydi ilk yarı daha fazla gol atmış olarak soyunma odasına giderdi.
İkinci yarıda sahaya dönüldüğünde G.Antep’in doğru yolu bularak dörtlü savunmaya döndüğünü gördük. Orta sahadaki karşılamalar derinliğine ataklar kazandırırken bir de şahane gol gelmez mi? 3-1 acaba geçen sezonki gibi yeni bir 3-3’e mi dönecekti? Fatih Hoca 65’te Arda, Feghouli ve Luyindama’yı kulübeye çekip Donk’la savunmayı, Ömer’le orta alanı daha karşılayıcı olarak kurup Babel’in tecrübesini de uca yerleştiriyordu. Ancak ne var ki G.Antep’in ilk yarıdaki yanlış kurgusu bu yarıda doğruyu bulduğundan G.Saray rahata yakın çıktığı toplarda bile rakibinin savunmasında ciddi açıklar bulamadı desek yeridir.
Sonuçta G.Saray enteresan oyunculardan kurulu G.Antep’in ilk yarıdaki hem taktik hem oyuncu yanlışlarından yararlanarak galibiyetle açtı sezonu.

MAÇIN ADAMI: Taylan Antalyalı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.