Galatasaray ağır geldi

A -
A +

Yeni kondisyoner saklanan oyuncuların neredeyse tamamını pres yapan, saha kapatan bir oyuncu kadrosu hâline getirmiş…

Bu sezonun ilk İstanbul derbisi öncesi spor medyasının genel görüşü ve tahminleri içinde G.Saray ağır basmıştı hafta boyunca. Oyun başladıktan sonra bu ön tahminlerin doğruluğunu yaşadık koca bir ilk yarı boyunca.
G.Saray’ın oyuncu kalitesini zaten tartışmak zordu da ama rakipten ve toptan uzak oynayarak artı fiziksel yetersizlik de bunlara eklenince o klas, sonuç alamıyordu. Ama dün bir kere daha baktık ki G.Saray’ın yeni kondisyoneri saklanan oyuncuların neredeyse tamamını pres yapan, saha kapatan her topa hamle yapan bir oyuncu kadrosu hâline getirmiş. Tabii ben bu arada G.Saray’dan söz ederken şu Taylan’ın adının altını bir kere daha çizeyim. Fi tarihinde F.Bahçe’de Kemalettin ve Aurelio bu ön libero teknik görevini mükemmel yapan oyunculardı. Şimdi de bu Taylan onları sanki geçecek gibi. Yine bizim spor basınındaki özellikle yaşlı yorumcuların hedef hâline getirdikleri Belhanda’yı hiç böyle kanlı canlı görmüş müydük? İlk yarının tamamı deplasmana gelmiş G.Saray takımının gösterisiyle geçti diyebiliriz. Golün penaltıya sığınması olmasaydı keşke.
İkinci yarıda sahaya 45 dakikadır yok olan Başakşehir gelecekti. Bundaki en önemli sebeplerin başında da G.Saray takımının ilk yarının tamamındaki harcadığı efor geliyordu da diyebiliriz. Ama Okan Buruk’un takımı bu sorununu bir 15-20 dakika rakibinin ensesine yapıştırmış olmasına rağmen skor tabelasında eşitlik sağlayamadı. Birkaç pozisyonumsu fırsatta da kaleci Fatih sanki “Muslera acele etme” diyecekti.
Başakşehir’in iki santrfordan başlangıçta vazgeçmiş olması doğru bir oyun hamlesiydi ama Demba Ba’nın maçı bitirmiş olmasına belki kendisi bile şaşmıştır. Tabii ki düne kadar şampiyonun kozu olan başta Visca olmak üzere önemli oyuncular henüz lige gelmemiş göründüler.

MAÇIN ADAMI: Taylan

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.