Fenerbahçe attı yattı

A -
A +

F.Bahçe, ilk yarıda sahip olduğu her topla hücuma gidebilen ama oralarda bitirici vuruşlar bulamayan bir ev sahibiydi…

F.Bahçe, en azından maç fazlasıyla liderlik koltuğunda bir keyif sürmenin maçında Sumudica’nın yeni takımı Rizespor’u buldu karşısında. Bu arada hemen unutmadan yazayım; TFF teknik olarak sürekli övdüğüm ama disiplin olarak facia bir adam olan Sumudica’ya teknik direktörlüğü yasaklamalıdır! Yeni takımınızı ilk maçta -tamam yanlış kurgular var- yönetiyorsunuz ama ikinci sarı karttan tribüne çıkıyorsunuz. Yanlış kurguyu da değinmişken açalım; hiç Samudio santrfor oynar mı? O Boldrin’in ayakta duramayan hâline maç bitene kadar nasıl tahammül edersin?
F.Bahçe, özellikle ilk yarıda sahip olduğu her topla hücuma gidebilen ama oralarda bitirici organizasyon ve vuruşlar bulamayan bir ev sahibiydi. Devre biterken gelen muhteşem bir frikik vuruşunun kaçarken direk ve kaleci tarafından ödüllendirilmesine şahit olduk.
İkinci yarıda Rizeaspor’un maçı kurtarma adına yazlık takıma dönmesini bekleyen F.Bahçe, bu ilk yarıdaki iyi açılıp ama iş bitiremeyen, iyi de kapanan Rizespor buldu bu defa. Hani neredeyse ev sahibi takım pozisyon da bulamıyordu.
F.Bahçe’de Pelkas’ın görünen o ki lifi atması sonrası yerini yeni transfer Samuel’e bırakması acaba doğru bir tercih olarak yorumlanabilir mi? Ben böyle yorumlayamayacağım. 78’de oyuna giren Sosa acaba Pelkas çıktığında oyuna girmesi gereken isim değil miydi? Bu maçın en komik dokunuşları maçın sonlarında özellikle Rizespor’un -tabii ki F.Bahçe’nin de- yaptığı oyuncu değişiklikleriydi.
Maçın hakemi bence son haftalarda eleştiri yağmuruna tuttuğumuz hakemleri neredeyse kurtarırcasına maçı yönetti.
Bu arada F.Bahçe’nin yeni transferi Samuel’e bu maç üzerinden sağlıklı bir yorum yapmamız biraz zor olacak çünkü anlatılan, yazılan biçimde çizgide hiçbir rakibi teke tek yakalayamadı.

MAÇIN ADAMI: Caner Erkin

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.