Trump Orta Doğu’da savaş mı istiyor?

A -
A +
İnkârı mümkün olmayan bir gerçek ABD artık her istediğini yaptıramıyor. Güçlü bir ordusu var. Ama karşısında da bir güç var. Ayrıca Trump ABD’ye hâkim değil. Pentagon, CIA, Beyaz Saray, Dışişleri Bakanlığı ve hatta Kongre arasında görüş ayrılığı vardır. Trump Beyaz Saray’da âdeta köşeye sıkışmış durumdadır. Seçim kampanyasında Rusya ile iş birliği iddiası sonucu 4 yılını tamamlayamaz diyenler çoğunluktadır.
Bazı ABD medyası, "ABD, Pentagon bir sebep bulamadı Orta Doğu’da savaş hazırlıyor" yazmaktadır. Ve şunları ilave ediyor: "Saddam’ın kitle imha silahları yalanını baba Bush bahane ederek Irak’ı İsrail’in güvenliği ve Irak petrolünü ele geçirmek ve Irak’ı bölmek için savaş açtılar. Şimdi de Trump Orta Doğu’da savaş kıvılcımı için Kudüs’ü İsrail’in başkenti yapma peşindedir..."
ABD’de kesinkes bir iç savaş var. Küresel sermaye ile milliyetçiler arasında bir mücadele vardır. Sermaye ile Pentagon arasında. Hatta Amerika’daki İngiliz lobisi ile Yahudi lobisi arasında gizlenmeyecek bir mücadele vardır. S. Arabistan ABD’nin işgalinde ve S. Arabistan Kudüs’ün İsrail’in başkenti olması konusunda İslam düşmanı Trump’a söz verdiği iddiası yaygındır. S. Arabistan’ın Ehl-i sünnet düşmanı müftüsünün fetvası ise "İsrail ile savaşmak caiz değildir" şeklindedir.
Soçi Zirvesi ile Orta Doğu’da bir barış rüzgârı esiyor. Bu ise ABD’nin silah satışının sonu demektir. Kış turizminde kar ne demekse ABD silah sanayi için de savaş aynı şeydir. S. Arabistan’ın yeni Kral adayı Selman, ABD’nin adamıdır. Ve müstakbel Hitler’dir. İşkence gören Prensler, Trump’ın S. Arabistan ARAMCO petrol şirketinin hisselerini ABD borsasında halka arzını istedi. Selman kabul etti. Tutuklananlar karşı çıktılar. ABD ARAMCO’yu ele geçirmek istiyor.
ABD’nin savaş stratejisi teröre dayanır. Dünyadaki bütün terör örgütlerinin ipleri CIA’nın elindedir. NATO’nun geçmişteki düşmanı komünizm idi. Şu anda İslamiyettir. S. Arabistan Kralının "Ilımlı İslam"dan bahsetmesi İslamiyete aykırıdır. Ilımlı İslam eski CIA Başkanı, Orta Doğu uzmanı Graham Fuller’in görüşüdür. Graham Fuller’in “İslamsız Dünya” adlı kitabında ABD’nin hâkimiyeti için Ehl-i sünnetin kalesi olan Türkiye’nin yıkılışını tavsiye eder. Graham Fuller 15 Temmuz darbe girişiminin gerçek koordinatörüdür. Ve İstanbul Başsavcılığı, gözaltına alınarak ifadesini istemiştir.
Roger Garaudy’nin “İsrail Sorunu” adlı kitabında şu hususlar yer alır. Eski Ahit'teki pasaj: “Adaletten nefret eden, doğruları çarpıtan ey Yakupoğullarının önderleri ve İsrail halkının yöneticileri iyi dinleyin. Siyon kan dökerek Yeruşalim’i zorbalıkla bina ediyorsunuz.” (Mika 3/9.10) 
Eserinin "Tarihi Haklar Masalı” bölümünde Yahudilerin nasıl Theodor Herzl ile başlayan Siyasi Siyonizme teslim olduğunu uzun uzun delillendiren Roger Garaudy, Siyonizmin “vadedilmiş topraklar” masalıyla nasıl, ütopik bir coğrafya için kan döken terörist bir devlet meydana getirdiğini gözler önüne seriyor...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.