Altay sağ olsun

A -
A +

Oynanan futbol 3 puanlık olmasa da sonuç önemli. Fenerbahçe bir şekilde geri döndü. Galibiyetin mimarı Altay oldu

Transferin flaş takımı, birçoklarına göre şampiyonluğun en büyük favorisi Fenerbahçe sezona kan terleyerek ama 3 puanla başladı.
Kadroları gördüğümde aklıma gelen “Bu Rize, bu Fener’i yener” oldu ki, yanılmadım.
Erol Bulut’un ilk resmî maçında tercih ettiği on biri beğenmemiştim. Elbette ki, oyuncuların form durumunu bilen, taktiği veren isim olarak Bulut’un tercihlerine saygı duyuyorum. Ancak amaç “piyasasını artırma” çabası olsa bile Frey’in Fenerbahçe forması giymesini kabullenemiyorum.
“Dünyaya bir daha gelsem yine futbolcu olurdum” diyen zat-ı şahanenin mevcut hayatında futbolcu olamadığını düşünen tek kişi de ben olmasam gerek.
İleride topu tutmakta zorlanan Fenerbahçe’nin tek problemi de Frey değildi bu arada. Sağdan Gökhan yeteri kadar bindirmiyor, soldan yüklenen Caner kötü ortalıyordu.
Orta sahayı Fenerbahçe’ye teslim eden Rizespor kontra toplarla gol ararken, bu rahatlığa rağmen Gustavo-Tolga ikilisi efektif bir oyun çıkarmayı beceremiyordu.
Buna rağmen Caner penaltıyı kaçırmasa maçın gidişatı değişebilirdi. Neyse ki, hemen ardından gelişen Rize atağında Altay kalesinde devleşti de Fenerbahçe oyunda kaldı. Genç eldiven, Boldrin’e set çekerken, hem Serdar’ın beceriksizliğini örttü hem takımını oyunda tuttu.
Sonra ne olduysa Rize de topu tutmaya başladı ve oyun dengesi ev sahibi lehine hepten değişti. Baiano’nun taşıdığı toplarla artan tehlikelerde Fenerbahçe savunması uyurken Altay dağ gibi durdu kalesinde.
Serdar’ın üstünde bir kule gibi yükselen Skoda’nın kafa vuruşunda skor tabelası değişirken genç kalecinin yapabileceği bir şey yoktu.
Ilk hamlesini Thiam-Valencia değişikliğiyle yapan Erol Bulut, golden sonra kendine geldi. Ferdi ile Deniz’in yerine Valencia ve Ozan oyuna dâhil olurken, biraz hareketlenen Fenerbahçe’ye beraberliği kaptan Gökhan’ın kafası getirdi. Derken bir penaltı düdüğü çaldı, Sosa vuruşu yaptı…
Oynanan futbol 3 puanlık olmasa da sonuç önemli. Fenerbahçe geri döndü.
Futbol yetmese de sakatlar geri döndüğünde, transferler tamamlandığında, herkes hazır olduğunda bu takım ortaya fark koyabilir.
Şimdilik, idare eder…

MAÇIN ADAMI: Altay Bayındır

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.