Yedi düvelle mücadele sürüyor

A -
A +
İstiklal ve istikbal mücadelemizi başarıya ulaştıran Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun. Bize bıraktıkları miras tüm dış tehditlere-oyunlara ve yerli işbirlikçilerinin tüm kumpas ve tuzaklarına rağmen özenle korunuyor. Mustafa Kemal nasıl ki Kurtuluş Harbi'nde yedi düvele karşı savaştı, nasıl ki milleti arkasına alarak topraklarımıza üşüşen akbabalarla mücadele etti, bugün de aynı oyunu tezgâhlayanlara, aynı niyeti taşıyanlara karşı mücadele veriliyor.

7 Haziran öncesini hatırlayın. AB'den ve ABD'nin Neoconlarından gelen mesajları anımsayın. Bir yandan bazı AB ülkeleri, bir yandan Neoconlar, İsrail lobisi diğer yandan Esad-Mısır ve bu rejimlerin bölgedeki destekçileri, AK Parti'yi ve Sayın Erdoğan'ı yıkmak için her yolu denediler. Paralel yapı içeride bu küresel aktörlere epeyce işbirlikçi buldu. CHP gibi bir parti bile paralel yapı ile ortak hareket etti. HDP ise parlatıldı. Türkiye'ye aynı anda PKK, DHKP-C ve DAEŞ terör örgütleri saldırdılar. Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrarını bozmak için her yol denendi. 7 Haziran'da kısmen de başarılı oldular. Türkiye 13 yıldır elde ettiği kazanımları kaybetmeye başladı. Ancak başta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi tecrübesi ve Sayın Davutoğlu'nun sıkı performansı sayesinde milletimiz oynanan oyunu fark etti ve 1 Kasım'da Türkiye'ye kurulan tuzağı bozdu. 1 Kasım ülkemizin geleceği açısından önemli bir dönüm noktası oldu.

Tökezletilen Türkiye 1 Kasım'da tekrar rayına girdi. Leş kargalarının oyunu bir kez daha bozuldu. 2023 hedefleri az kalsın tehlikeye girecekti ki Sayın Erdoğan ve Sayın Davutoğlu, milleti yanlarına alarak bu tehlikeyi bertaraf ettiler.

Bu açıdan bakıldığında 1 Kasım seçim sonuçları ülkemiz ve milletimiz için hayati önemde bir kazanımdır. İnşallah en kısa sürede hükümet kurulur ve iç barışımızı tehdit eden tüm sorunlar samimiyetle bir bir çözülür. Millet sandıkta sorunların yüzde 80'ini çözdü. Geri kalanını meclis ve hükümet çözecektir.

Türkiye G-20 zirvesi gibi önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Sayın Cumhurbaşkanı'nın 1 Kasım seçim sonuçlarının verdiği destek ve öz güvenle konuklarını ağırlaması güzel bir avantaj. 7 Haziran sonuçlarını alınca Türkiye'ye ve AK Parti'ye şaşı bakmaya başlayan bazı ülkelerin bakışı 1 Kasım seçim sonuçları ile hemen düzeldi. ABD Başkanı Obama'dan Rusya Devlet Başkanı Putin'e, Almanya-Fransa-İngiltere Başbakanlarından Japonya Başbakanına kadar birçok önemli devlet adamı Antalya'da ülkemizin Cumhurbaşkanı ile baş başa görüşmeler yapacaklar. Çok şükür Türkiye bu noktalara geldi, inşallah daha da iyi yerlere gelecek.

Operasyonlar nedeniyle köşeye sıkışan PKK, G-20 zirvesinden istifade edip ismini duyurmak ve dünyanın gündeminde yer almak için 15-17 Kasım tarihlerine kadar tüm imkânlarını kullanarak saldırılarını artıracaktır. Dünyanın dikkatini çekmek isteyen örgütler bu tür organizasyonların olduğu yer ve tarihte sansasyonel eylemler yaparlar. İstihbaratımızın ve güvenlik güçlerimizin çok dikkatli olması lazım.

G-20 zirvesinden hemen sonra Türkiye kendi gerçek gündemine dönmelidir. Özellikle ekonomi ile ilgili acil ve hızlı tedbirler alınmalı, Türkiye hızla yeni anayasa çalışmalarına başlamalıdır. Ekonomi-iç barışın güçlendirilmesi, sivil demokratik bir anayasa-yargı reformu-terörle mücadele yeni gündemimiz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.