Yeni Başkan sormalı; “Paralar nerede?”

A -
A +

Ahmet Nur Çebi; “yeni” Beşiktaş Başkanı, işi zor, hem de çok zor… Yedi yıla yakın “beraber çalıştığı” Fikret Orman’dan “kalan miras”, idari olarak da, sportif olarak da, hele hele ekonomik ve mali olarak da tam bir felaket!..
Kulübün futbolcular başka sporcuları, idari işlerde ve hizmetlerde çalışan görevlileri, aşçısından, masörüne kadar aylardır para alamıyor. “UEFA anlaşması” Eylülde paspas olmuş, taraftar tribünlerde “Fikret Orman paralar nerede” diye bağırıyor; ne yapacak ve “nasıl” yapacak Ahmet Başkan?..
“Durumu bilmemesi” mümkün mü; hayır, “bin defa hayır” yani ortada “”bile bile lades deme” durumu var ve “başarılı bir iş adamı” olarak da çok iyi biliyor ki; “Hamama giren terler”; hele de “Külhan’dan da öte ‘Sıcak Halvet’te ise!..”
Malum, Türk hamamında “külhan “hamamın ısıtılmasını sağlayan kapalı büyük ocaktır” ve ölçüleri, “ter atılan göbek taşının büyüklüğüne göre” ayarlanır. “Sıcak halvet” ise külhandan da ileri, “hamamın en sıcak yeridir”; sauna misali!..
Beşiktaş camiası, taraftarı, “futbol başta” sporcuları ve teknik heyetleri, ondan “çok şey” bekliyor; hem de hemen; UEFA da öyle!..
Ya, “UEFA kriterleri gibi ‘mali kriterler ve cezalar talimatı’ yapan” ve açıklayan Futbol Federasyonu; “oooo”, işte orada duralım “daha dün gibi bir zamanda olanları” hatırlayalım…
Ne demişti, Futbol Federasyonu Başkanı’mız Nihat Özdemir, Fikret Orman, “istifa ve seçimli olağanüstü genel kurul kararları almak üzere olduğunu” açıkladığı zaman; “Daha önce iki defa aradım, ulaşamadım ama mutlaka konuşup devam etmesi gerektiğini söyleyeceğim.”
Bre aman; “Beşiktaş’ı yazımın başında anlattığım acı tablonun içine düşüren” bir kulüp başkanı için, “Mali ve ekonomik ve hem de ‘cezalı’ talimatlar çıkaran” Futbol Federasyonu Başkanı nasıl “Göreve devam etmeli” der?..
“Beşiktaş’ın durumu biliyor” ve buna rağmen “diyorsa” kendi adına tam bir gaflet, yok “bilmiyorsa” futbolumuz ve Federasyon’umuz adına tam bir felaket!..
Peki, şimdi Federasyon’un başında “Fikret Orman’ı isteyen” bir Başkan var ve de Beşiktaş’ın başında “Fikret Orman’a kırgın ve küs”, onunla “barışmak bile istemeyen” bir Başkan var; ne olacak işin sonu?
Anlaşılıyor ki; “Dün dündür, bugün de bugün” diyecek ve sarmaş dolaş olacaklar… mı?..
Beşiktaş Genel Kurulundan “rekor oy” ile ve de oyların “yüzde 57,9’unu alıp ‘başkan’ olarak çıkan” Ahmet Nur Çebi, elbette başarılı olacaktır; zira kulübü “sıfırında altında” teslim aldı; ne yapsa “daha iyi” olacaktır!..
Sanırım; hafta sonunda Beşiktaş futbol takımı futbolcusuyla, teknik adamlarıyla “bu umudu yaşayarak ve bu umutla beslenerek” sahaya çıkacak, tribünlerde de “aynı heyecan ve coşkuyla dolu” taraftarını bulacaktır.
Real Madrid maçından sonra “medyada da, sosyal medyada da hırpalanan” Galatasaray’ın ve Fatih Hoca’nın pazar gecesi işi, Beşiktaş’ın ve Abdullah Avcı Hoca’nınki kadar zor. Zira “iki tarafın da kaybedeceği çok şey var”; o maçta!..
Bakalım, “sahadakiler” yeni başkanları Ahmet Nur Çebi’ye “ilk derbi zaferini” hediye edebilecekler mi? 60 saat sonra seyredecek ve öğreneceğiz!..
Ama benim asıl merak ettiğim; Çebi Başkan, Orman Başkan’a “Paralar nerde” diye soracak mı?..

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.