Ali Koç, titre ve kendine dön!..

A -
A +

Sen Ali Koç’sun, F.Bahçe Başkanı’sın, bırak artık sızlanmayı, iş yap, sorun çöz…

Tam bir hayal kırıklığı oldu, Ali Koç; Fenerbahçe Başkanlığında!..        
Ezici bir çoğunlukla göreve seçildiğinden beri hep şikâyet hep şikâyet…
Fenerbahçe başkanlık koltuğu oldu; “Sızlanma Duvarı!..”
Başladı, “eski yönetim döneminden şikâyete”, bugüne kadar “şikâyet etmediği, sızlanmadığı” sporla ilgili makam, kuruluş ve kişi kalmadı, neredeyse!..
Hatırımızda kalanları yazalım ve “unuttuklarımızdan” da özür dileyelim; Aziz Başkan ve yönetimi / Kendi getirdiği Sportif Direktör ve Teknik Direktör / Sonra getirdiği Teknik Direktör / Önceki Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Komitesi / Sonraki Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Komitesi / Hakemler / VAR’lar / Basketbol Federasyonu / Hakemler / Galatasaray ve Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz / Trabzonspor/ Beşiktaş / Spor medyası / Bazı Yazar ve Yorumcular / Bir kısım taraftarlar…
İnsan biraz da “aynaya bakar” ve de “Ben nerelerde hata yaptım, yanlış yaptım” diye sorar, aynadaki yüze ve “asıl şikâyet etmesi, sızlanması gerekeni” o aynada görür!..
Bakınız, Fenerbahçeli arkadaşlarımın bazıları söylediği için, yazıyorum; “Fenerbahçe Başkanlığı paltosu, ona çok büyük geldi!..”
Doğrudur, ben de artık “öyle” düşünmeye başladım!..
Aslında, yönetim kurulunda “hem idari, hem mali bakımdan” çok açık ki “uzman” sayılacak yöneticiler var. Var da “bu kadar” hata, yanlış nasıl yapılıyor ve de bıraktım “büyük sorunları, normal ve çözülmesi mümkün sorunlar” bile neden çözülemiyor?..
“Çok daha büyük sorunlar” ile karşı karşıya kalan ve bu arada “bir de ‘malûm bazı gruplar’ tarafından içeriden vurulmak isteyen” Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve yönetimi, Fenerbahçe yönetiminin yapamadıklarını nasıl yapıyor, “dağ gibi” sorunları teker teker nasıl çözüyor ve de mesela “ocak transferine ‘yokları oynayarak’ perişan hâlde girmemeyi” nasıl başarıyor; işte Ali Koç’un “psikolojik” problemi burada!..
“Devamlı” Galatasaray ve Mustafa Cengiz ile uğraşması da, başkanlığı sırasında “Galatasaray’a karşı Fenerbahçe aleyhine” bu acı tablonun ortaya çıkması yüzünden!..
Hele son olarak, “çok sert cevaplar aldığı” Trabzonspor ve Galatasaray için söylediği “çaresizliğini ortaya koyan” sözler, iddialar?..
“Sistemi Trabzonspor için kurduğunu ve Fenerbahçe’nin şampiyonluğunu engellemek istediğini” iddia ettiği Federasyon’un başkanı, daha dün “Fenerbahçe Başkan Vekili olan” ve de “beraber yöneticilik yaptığı” Nihat Özdemir değil mi? Ve… O Federasyon’un kurullarında “en çok” Fenerbahçelilerin olduğu bilinmiyor mu?..
Gülemiyorum; TV ekranlarında “haklı olduğunu” anlatmaya çabalarken, ortaya koyduğu bu acı “çaresizlik” beni üzüyor; “Aziz Yıldırım gitmeli, Ali Koç gelmeli” diye onca yazıyı neden yazdık; bunun için mi?..
Onun gibi bir insan, yani “sorunları çözmek için göreve talip olan” ve “ezici çoğunlukla ve destekle Fenerbahçe Başkanlık koltuğuna oturan” bir Başkan, kendini bu duruma nasıl düşürür?..
“Neler vadederek” göreve talip oldu; TV ve gazete arşivlerinde “sözleri ve açıklamaları ile” duruyor; peki bunca zaman geçti, ne yaptı; şikâyet etmekten başka?..
Sen Ali Koç’sun, Fenerbahçe Başkanı’sın, bırak artık sızlanmayı, ona buna taş atmayı… İş yap, sorun çöz; camian senden bunu bekliyor; titre ve kendine dön!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.