Yanlış hesap Bilim Kurulundan döndü!..

A -
A +

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çarşamba günü yapılan Bilim Kurulu toplantısından sonra "Belli bir döneme kadar veya ilk yarı için müsabakaların seyircisiz olması şeklinde bir öneri var. Seyircili olmaması, seyircisiz devam edilmesi şeklinde Bilim Kurulu önerisini yaptı. Yaklaşımımız budur" dedi.
Bu uzun sözün kısası; "Liglerin birinci yarısı 'seyircisiz' oynansın" demektir!..
Başka "ne" demektir; "Ey Futbol Federasyonu, yanlışını, haksızlık getiren kararını düzeltecek bir öneri yapıyoruz, bu fırsatı iyi kullan" demektir!.. Yani, eğer öneri kabul edilirse, "Yanlış hesap Bağdat'tan değil, Bilim Kurulundan dönecektir!.."
Yukarıdaki satırları, Futbol Federasyonunun , "Bilim Kurulunun önerisini kabul ederek", karar değiştirip, "maçların ligin ilk yarısının tamamında 'seyircisiz' oynanması" kararını vermesinden saatler önce yazmıştım. Ve de çok geçmeden "yanlış hesap" Bilim Kurulundan dönmüştü!..
Bu karardan saatler önce "Yanlış hesap Bilim Kurulundan dönüyor mu?" başlığı ile yazıp gazeteme gönderdiğim yazım ise şöyle devam ediyor ve bitiyordu:
… Daha işin başında "matematiği iyi bir ortaokul öğrencisinin bile yapmayacağı bir hesap yanlışı" vardı, Federasyon’un, "İlk üç hafta seyircisiz oynanacak" kararında…
"Neden üç maç… İki ya da dört değil?…"
"Üç hafta seyircisiz" kararı ile takımların yarısı "tek maç" diğer yarısı "iki maçı" seyircisiz oynayacaklar…
Takımların yarısı için "diğerlerine göre, hem maddi, hem manevi kayıp" getiriyor, bu karar; olacak şey mi?..
Ne yazık ki, "bu zihniyetteki kafayı" TRT'nin Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay ile yaptığı röportajda da gördük. Günay "bu adaletsizliği" söyleyince, onunla konuşan arkadaşımız, "sanki sadece Galatasaray zarar görüyormuş da, Günay onun için şikayet ediyormuş" sığlığına kapılarak "O zaman daha fikstür çekilmemişti" diyerek, güya "fikstürde siz de tek maçı seyircisiz oynayabilirdiniz" demeğe getiriyor ve "üç haftada iki maçlarını seyircisiz oynayacak 10 takımın çok haklı şikâyetini" geçiştiriyor!...
Devam edelim; eğer "Bilim Kurulunun talebine karşı, gerçekten bu adaletsiz ve haksız üç maç seyircisiz kararında ısrar edilecekse…" Hiç olmazsa Futbol Federasyonu… Seyircisiz maçların ikinci yarısındaki rövanş maçlarında elde edilecek hasılat kadar parayı… İlk üç haftada seyircisiz oynayan takımlara vermeli… Böylece "mali adaleti" sağlamış olur…
Benim anlayamadığım, "bu çok haklı talepleri ve de maddi kayıpları telafi edecek önerileri" neden Kulüpler Birliği (!) Federasyon'a iletmez?.."
Hadi kulüplerin yarısı bu karardan "seyircisiz tek maç oynayacakları için" memnun, seslerini çıkarmıyor… Peki ama Kulüpler Birliğini temsil eden ve de "hesap konusunda çok tecrübeli olan" Başkan Mehmet Sepil neden susup oturur; üstelik "üç maçın ikisini" kendi takımı Göztepe de "seyircisiz" oynayacakken?..
Yoksa Göztepe'ye bulduğu söylenen "70 milyon dolarlık ortak" konusu gerçekleşiyor da, "Bir maç fazla seyircisiz oynamanın hasılat kaybı" artık devede kulak mı kalıyor?..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.