G.Saraylılar, işte G.Saray!..

A -
A +

Divan kurullarında. basında, sosyal medyada sezon başından beri “yerden yere vurulan” bir takım; ama lider!..

Galatasaray, yeni yıla “lider giriyor”; Süper Ligin şu anda “maç başına puan ortalaması” en yüksek takımı…
10 milyon avrolara alınan, sezon başı 6-7 milyon avro verilen anlı şanlı golcülerinden ve de sezon başı “4’er milyon avro ödenen” yıldızlarından “beklenen verim alınamayan” bir takım…
“Pandeminin, karantinanın, hastalıkların, başkanından, başkan vekilinden, teknik direktörüne, kaptanına ve birçok futbolcusuna kadar vurduğu” bir kulüp ve bir takım…
“Liseci zihniyetin egemenliğine terkedilmiş” bir divan kurulu toplantılarında ve de “sözüm ona “Her şey Galatasaray için” sloganını kullanan sosyal medya gruplarının yazışmalarında “Galatasaray’ı batırdılar, bitirdiler” anlamına gelen yaygaralarla sürdürülen “içerden yerle bir edilme kampanyalarıyla karşı karşıya kalan” bir kulüp ve takım…
Pandemi sebebiyle “dünyanın kabul ettiği” bir “müthiş destekten”, seyircisinden mahrum bir takım…
“Hocası” tribüne gönderilen bir takım…
Ve… Futbol medyasında “bizim gibi gönlü Galatasaray’dan yana olanlar da dâhil” eli kalem, dili kelam tutan yorumcuların sezon başından beri neredeyse “yerden yere vurularak” eleştirilen bir takım; ama lider!..
Kendim başta, bütün herkese soruyorum; bu tablo “rüyalarda bile görülse inanılması zor olacak” bu tablo, “başarı değilse” nedir?..
Defansı ile, ofansı ile, orta sahası ile ağır şekilde eleştirilen bu takım, “averaj bakımından da” puan cetvelinin lideri!..
Sorularıma devam ediyorum; “Diagne’yi tribünde, Falcao’yu yedek kulübesinde oturtan, Oğulcan adlı genci yolda görsem tanır mıyım?..
Yıllardan beri Trabzon’da Trabzonspor’u yenemeyen” Galatasaray’ın “bu hasretini bitiren” ve de “takımını liderliğe götüren” iki golün birini atan, ötekini attıran genç adam!..
Ya, “Muslera’nın kalesini” teslim aldığı emaneti korumak için elinden geleni ardına koymayan Okan?..
Şenol Güneş’e “Beni daha ne zaman millî takıma çağıracaksın Hoca’m” mesajını her maçta gönderen Taylan ve  her maçta “üstüne koyan” ve “millî takım ilk 11’ine göz kırpan” Emre Kılınç!..
Dahaları, Emre Akbabalar, Ömerler, Emre Taşdemirler, Fatihler, Şenerler, Keremler, Ali Yavuzlar, Emin Bayramlar, Bartuğ Elmazlar…
Yedekleri ile beraber” bir “Galatasaray 11’i çıkaracak” Türk çocukları…
Ya kaptan; “Her şey Galatasaray için” sosyal gruplarında “yüzü kızarmayanların” insafsızca ve izansızca yerden yere vurdukları Arda!..
Her maç, “hem futbolcu, hem kaptan olarak” Galatasaray’a katkısını artıra arttıra gelen ve kendisine “Helâl olsun” dedirten Arda!..
Fatih Hoca’nın ısrarla isteyerek “hem futbolcu hem kaptan olarak” Türk ve Galatasaray futboluna “yeniden kazandırdığı” dünyanın en büyük kulüplerinden birinin formasını da giymiş büyük yıldız!..
Galatasaraylılar, “yeni yıla lider girilmesi” ve de “Arda’nın kazanılması” için Fatih Hoca’ya teşekkür etmelidirler!..
Ben, “gönlü Galatasaray’dan yana bir spor insanı olarak” teşekkür ediyorum!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.