Eksikler meğer fazlalıkmış!

A -
A +

Maç öncesi Trabzonspor için şartlar o kadar olumsuzdu ki... Düşünün Ersun Yanal’ı gönderen 6-1’lik bozgunun rövanşına çıkıyorsunuz, yönetim ‘pes ettim’ demiş, Beşiktaş mağlubiyetinin taze travması ve karşınızda son 4 maçın hepsini kazanmış Akhisar... 8 eksik oyuncunuz da cabası...
Onazi’nin futbolunu beğendim dün gece. Duracağı yeri biliyor, topa tam zamanında müdahale ediyor. Tek ön liberoyu, üç ön libero kıvamında oynadı sanki. Bir de rahat, güvenli futbol oynuyor. Arkadaşlarını da yönlendiriyor. Onazi’yle birlikte birbirine yakın kalan ‘ilk iki bölge oyuncuları’ disiplinli alan savunmasıyla Akhisar’ın pas akış kanallarını bir güzel tıkadı. Galibiyetin en önemli sebeplerinden biri bu uygulamaydı. Okan Buruk bu tıkanıklığı açacak hamle yapamadı.
Başarılı bir takım olacaksanız ‘omurga’ önemlidir. Kale, tandem, defansif ve forvet arkasındaki ofansif orta sahanın iki ismi ile bir de forvet... Trabzon’da bu denge iyi çalıştı dün gece.
Onazi’nin defansif katkısıyla Sosa da daha bir ön plana çıktı. Orkestra şefliğini derse çevirdi adeta. Özellikle attığı diyagonal paslar usta işiydi.
Okay’a nazar değmesin diyesim geliyor. Zaten ön liberoda iyi olan bu futbolcu dün tandemde de mükemmeldi. Bir de gol attı, daha ne olsun.
Ve Burak elbette. Aslında dün çok formsuzdu. Formsuz haliyle bile maça etkisi bu. Arkadaşları topu ona attığında takımın bütün ‘sahaya yayılım kodları’ yerli yerine oturma fırsatı buluyor. Çünkü Burak boşa çıkıyor, kafaya çıkıyor, topu oyalıyor, takımına nefes aldırıyor. Gol yönünden bahsetmiyorum bile... Onu zaten biliyorsunuz. Dünkü takımı görünce insanın ‘eksikler aslında on birdeki fazlalarmış’ diyesi geliyor.
Trabzon büyük bir krizin eşiğinden döndü bu galibiyetle. Kötü sonuç alınması durumunda yuvarlanacak karanlık bir uçurum vardı önünde. Camiadaki olumsuz havayı Burak ve arkadaşları Avrupa hedefini sürdürerek bayrama dönüştürdü. Tebrik etmek gerekiyor.

MAÇIN ADAMI: Okay Yokuşlu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.