Şenol Güneş’ten Şenol Fidan’a…

A -
A +

Bu stat ve bu çılgın seyirci önünde Beşiktaş’ın başında Şenol Fidan değil, Şenol Güneş olsaydı sonuç değişmezdi!

¥ Türk futbolunun son gururu, Göztepe’nin yeni stadı (Gürsel Aksel) gerçekten muhteşem; hayırlı olsun.
¥ Yalan yok; İzmir’in bu yeni stadında, tarihe geçecek ilk gole bir İzmirlinin (Halil Akbunar) imza atmasına sevindim .
¥ Beşiktaş’ın başında sahaya çıkan Şenol Fidan’ı bildiniz mi? Gordon Milne’nin üç yıl üst üste şampiyon olan Beşiktaş’ında uzaktan golleriyle bilinirdi. Bir başka tüyo, Fenerbahçe’yi kupadan eleyen Pendikspor’un kaptanıydı.
¥ Dünkü sağına soluna dokunulmuş Beşiktaş onun eseri miydi, bilmiyorum. Yani Şenol, Caner’i, Gökhan’ı kesebilecek bir “iktidara” sahip miydi; emin değilim.
¥ Sol bek olarak sahaya çıkan Beşiktaş’ın “özkaynak düzeni”nin son eseri Rıdvan Yılmaz ilk lig maçında iyi sinyaller verdi. Belki çok fazla icraatı yoktu ama -özellikle kendi seyircisi önünde- ısrar edilirse, kazanç olabilir.
¥ Ama takıma dönen Douglas ile on birde çıkan Boyd ve Necip, Beşiktaş’ın göze batan isimleriydi.
¥ “Olaya” kazanan takım açısından bakarsak… Bence Göztepe’nin ilk golü öncesinde Andre Castro’ya yapılan hareket penaltıydı.
¥ Maçın adamı elbette Göztepe’den olacaktı; “problem” şu ki, bu unvanı hak eden çok isim vardı. Defansın duvarı Gassama mı, orta sahanın çalışkan adamı Serdar Gürler mi, tehlikeli sokuluşlarıyla Andre Castro mu? Tarihî golün sahibi Halil mi cansiparane oynayan Titi mi?
¥ Gerçek şu ki, bu statta ve bu çılgın taraftar önünde hangi takım olursa olsun coşkuyla oynardı. Ve Beşiktaş’ın başında değil Şenol Fidan, Şenol Güneş olsaydı sonuç değişmezdi!

MAÇIN ADAMI: Lamine Gassama

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.