Made in Cimbom

A -
A +

Diagne - Emre - Babel - Belhanda yapımı gol, Galatasaray’ın bu sezon nasıl oynayacağının, nasıl goller atacağının fragmanı oldu.

l Kadro ve teknik direktör istikrarına sahip iki iyi takımın kâğıt üstünde iyi futbol vadettiği maçın seyrine oturduğumuzda kalite umudumuz büyüktü.
l Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in, geçen sezon şampiyonluk iddiasını çimlerine gömdüğü Fatih Terim Stadında bu kez terazinin dengesi çabuk bozuldu.
l Galatasaray maça öyle baskılı başladı ki, karşısındakinin en iyi ezber futbolu oynayan, en iyi pas yapan son şampiyon olduğuna inanmak zordu.
l Maçın ilk yarısının VAR destekli ve flu bir penaltı ile bitmiş olması şaşırtıcıydı. Taylan’ın uzun ve isabetli paslarıyla, Saracchi’nin soldan taşıdığı toplarla Feghouli ve Falcao’nun girdiği pozisyonlar skoru nasıl arttırmadı, hayret.
l İkinci yarıda Okan Buruk’un, sahanın en silik iki adamı Hasan Ali Kaldırım ve Berkay’ı çıkarıp Crivelli ve Mbombo’yu sahaya sürmesi kısa süreliğine Başakşehir adına maça denge getirdi.
l Ama Fatih Terim “gördü ve arttırdı”; artık iyice hantallaşmış Arda ile birlikte Falcao’yu kenara alarak formda golcüsü Diagne ve yeni transfer Etebo’yu sahaya göndererek mukabele etti.
l Böylece son iki şampiyonun kapışması daha bir zevkli hâle geldi. Nitekim Diagne - Emre - Babel - Belhanda yapımı gol geldi. Bu gol, Galatasaray’ın bu sezon nasıl oynayacağının, nasıl goller atacağının fragmanı oldu.
l Lig nasıl biter bilinmez, ama kesin olan şu ki, Galatasaray keyifli futbolu ve organize golleriyle sonuna kadar zirvede dolaşacak.
l “Galatasaray’da transfer bitmez.” Bu bir Terim mottosu… “Yediği önünde yemediği arkasında” olsa da bu lafı söyler. Oysa dünkü kulübesine bakın; millî bek Şener, Babel, Etebo, Linnes, Donk, Ömer Bayram, Jimmy Durmaz, Diagne… Sür sahaya, şampiyon olsunlar!
l Asıl dramatik olan Başakşehir’in durumu… O eski hâlinden eser yok şimdi… Kaleci Mert’ten en uçtaki Demba Ba’ya kadar “acınacak durumdalar.” Ligin en iyi kanat adamı Visca, Aleksic, Caicara, Mahmut… Hepsi dökülüyor. Hele İrfan Can… Arda’ya “bile” top kaptırıyor. Bir film sloganıydı; “Her şeyi olan birine ne verebilirsiniz?” Doymuşluk sendromu mudur bu?

MAÇIN ADAMI: Taylan Antalyalı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.