Bir Nwakaeme var bir de diğerleri…

A -
A +

Hem güçlü hem teknik hem süratli… Beşiktaş ceza sahası çizgisinde illüzyonist gösterisi sunan; atan, attıran adam Nwakaeme…

l Müthişti… Beşiktaş’ın hücum varyasyonları, Trabzonspor’un karşı atakları müthişti. Beşiktaş’ta Rosier, Ghezzal, Mensah, Larin ve Aboubakar’ın gözü kapalı paslaşmaları… Trabzon’un öldürücü hücum üçlüsü Nwakaeme, Ekuban ve Djaniny’nin hızlı çıkışları… Hakikaten seyre değerdi.
l Sergen Yalçın bu büyük maça, müthiş oynadığı ve 4-1 kazandığı Karagümrük maçının kadrosu ile çıkmıştı. Doğrusu bu maça da gayet iştahlı başlamış ve oyunu rakip yarı sahaya yıkmıştı. Ama ender Trabzon atakları çok daha tehlikeliydi.
l Ki, maçın ilk net pozisyonu da misafir takımdan gelmişti. Djaniny rakip defansı çaresiz bırakan bir ara pası atmış, Baker’ın vuruşunda Ersin golü müthiş çıkarmıştı.
l Ama Beşiktaş’ın her an gol bulacak atakları vardı ve fazla beklemediler. Sakatlanan Rıdvan’ın yerine oyuna giren N'Sakala görerek ortaladı ve iyi yükselen Aboubakar, Uğurcan’ı çaresiz bıraktı.
l Golle canı yanan bordo-mavililer daha bir saldırır oldu, rakip kaleye... Türkiye’deki en önemli yabancılardan, hem güçlü hem teknik hem süratli Nwakaeme, bilindik çalımlarıyla önünü boşaltıp vurdu ve bilardo gol oldu, önce Vida sonra Montero’ya çarpan top, Ersin’i çaresiz bıraktı.
l İkinci yarı bir başladı ki, rollerin değiştiğini gördük. Gol için saldıran Trabzonspor’du bu kez. Amaçlarına çabuk ulaştılar. Nwakaeme Beşiktaş ceza sahasının çizgisinde küçük bir illüzyonist gösterisi sunduktan sonra topu ortaya çıkardı; sürpriz golcü Vitor Hugo’ya şutlamak kaldı.
l Sergen Yalçın’ın “panik değişiklikleri” başladı. Arka arkaya sahaya sürdüğü hamle oyuncularından Dorukhan çok çabuk kırmızı kart görünce “makus” ve “meşum” son kaçınılmaz oldu.
l Dünkü Nwakaeme gibi bir atanın, Uğurcan gibi bir tutanın varsa her maçı kazanırsın.

MAÇIN ADAMI: Nwakame ve Uğurcan

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.