Doları alıp satan kimler?

A -
A +
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu günlerdir bir çağrıda bulunuyor. 
Özetle diyor ki...
"Dolar düşükken alanlar, dolar 7 lira olduğu zaman bozduranlar kimler? Bütün bunlar Merkez Bankası'nda, Türkiye Bankalar Birliği'nde ve BDDK da var. Rakamlar toplu olarak verildiği için kişi bazında şu kazandı veya bu kaybetti diyemiyorum. Bunu hükûmetin açıklamasını istiyorum."
Kılıçdaroğlu bunu iyi niyetle söylemiyor, bunu kabul ediyorum.
Kamuoyunun bilinçaltına, "Doları hükûmete yakın, hatta hükûmet içindeki bazı isimler aldı ve sattı" düşüncesini yerleştirmek ve buradan yeni bir fitne çıkarmak istiyor.
Ancak kötü bir şey yapmak isterken bize farkında olmadan iyi bir şey yapmanın da yolunu açıyor. Gelin biz bu olaya Kemal Kılıçdaroğlu gibi kötü yönünden değil de iyi yönünden bakmaya çalışalım.
Doların yükseldiği günlerde hemen hepimiz, "Kardeşim bu dolarları kim alıyor?" diye sormuyor muyduk?
Hepimiz, dolar düşükken kimlerin almaya başladığını, 7.15 bandını geçtikten sonra kimlerin biriktirdiği dolarları satarak zengin olduğunu hâlâ merak etmiyor muyuz?
Belki de hiç tahmin etmeyeceğimiz bazı şirketler, bazı kurum veya bazı isimler Türkiye'ye yapılan bu kötülüğün içinde yer alıyordur da bizim haberimiz olmuyordur.
Bunu öğrenmek istemez miyiz?
Bu isimlerin, Kılıçdaroğlu'nun ima ettiği şekliyle iktidara yakın veya iktidarın içinden bazı isimler olduğuna asla ve kat'a inanmıyorum. Ama bu isimlerin kimler olduğunu da deli gibi merak ediyorum. 
Eğer iddia edildiği gibi, bu isimlerin kayıtları Merkez Bankası'na, Türkiye Bankalar Birliği'ne ve BDDK'ya düşüyorsa, bunların araştırılması ve kamuoyuna açıklanması konusunda CHP liderine aynen katılıyorum.
Devletin kanuni olarak bu isimlere veyahut kurumlara yaptırımda bulunma yetkisi var mı yok mu orasını bilmiyorum. Zaten işin burasıyla pek ilgilenmiyorum. 
En azından bizler, yani bu ülkenin vatandaşları bu isimleri bilelim ve ona göre hareket edelim istiyorum. 
Öyle ya!
Biz Amerika'ya boykotu konuşurken belki de içimizde olup, yanımızda olmayanların ihanetine uğruyoruzdur. Belki de bu işi, "Biz yerli ve millîyiz" diyen bazı Türk şirketleri ve Türk bankaları yapıyordur.
Bunu bilmek, bu isimleri tanımak hepimizin hakkı değil mi?
 
BİR OPERASYON DAHA SAVUŞTURULMUŞTUR
 
Dolardaki yükselişten bahsetmişken, dolardaki yükselişle birlikte başlayan ekonomik krizle ilgili bir şeyler yazmadan olmaz.
Şunu artık rahatlıkla söyleyebiliriz ki Türkiye'ye yönelik son operasyonla başlayan ekonomik kriz tehlikesi ortadan kalkmıştır. 
Bundan sonra dolar 5 olur, 7 olur ya da kaç olursa olur, orasını bilemem. Ama bunun ekonomiye etkisi eskisine oranla binde bir olur. Çünkü Sayın Berat Albayrak'ın da dediği gibi, artık doların güvenilir bir tarafı kalmadı. 
Yaşadığımız badirenin bazı sıkıntılarını birkaç ay yaşayacağız, bunu inkâr edemem. Hatta yeni sıkıntılar, yeni saldırılar da yaşayacağız. 
Ama dert değil!
Çünkü biz, doların yükselişiyle beraber oluşan o panik havasını atlattık ki, bu çok önemli değil.
Bakın buradan iddiayla söylüyorum.
Bu sıkıntılar önümüzdeki şubat, bilemediniz mart ayına kadar devam eder. Ama mart ayı ile birlikte düzlüğe çıkarız. 
Ondan sonrası, sırtımız daha da yere gelmez, gelmeyecek Allah'ın izniyle...
 
 
HAYIRLI BAYRAMLAR

Kurban Bayramımız İslam âlemine mübarek olsun. Allah sağlık, sıhhat ve mutluluk içinde nice bayramlara ulaşmayı nasip etsin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.