YSK'dan CHP'ye bir ret daha!

YSK'dan CHP'ye bir ret daha!

Politika Haberleri

Üsküdar 2. ve 3. bölge seçim kurulları, ''usulsüzlük'' iddiasıyla seçim sonuçlarına itiraz eden Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) yaptığı itirazı reddetti.

Üsküdar İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre; CHP'nin yaptığı itirazda Ümraniye Belediyesi meclis üyelerinin pusulalarının Üsküdar'da kullanıldığının öne sürüldüğü belirtilerek, açılan sandıklardaki zarflarda sayım sonucu böyle bir pusula çıkmadığı, ancak oy kullanılmadan önce sandık kurulunca 10 adet Ümraniye Belediyesi meclis üyeliği oy pusulasının tespit edilerek iptal edildiği ve tutanak tutulduğu belirtildi.
Geçersiz oyların fazla olmasının nedeninin ise Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediye Başkanlığı ve Belediye meclis üyeliği oy pusulalarının konulduğu zarfta, muhtar adaylarının da oy pusulasının bulunduğu ve yasanın ilgili maddesi gereği bu oyların iptal edildiği kaydedildi.
SEÇİM SONUCUNU ETKİLEMİYOR
Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından yapılan oy sayımında, sayım döküm cetvellerinin düzgün tutulduğu, ancak bazı sandıklarda sandık sonuç tutanaklarına geçirilirken kaydırma yapıldığının görüldüğü, bunların da kurul kararıyla düzeltildiği ve bu düzeltmenin seçim sonucuna etki etmediği belirtildi.
Üsküdar 1. bölge seçim kurulu da CHP 'nin yaptığı itirazı dün reddetmişti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...